Waarom kopen steeds meer mensen een e-bike? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom kopen steeds meer mensen een e-bike?

Toen jaren geleden de eerste e-bike op de markt kwam, waren de reacties allerminst positief. De eerst uitgebrachte e-bike was nogal zwaar, was erg duur en had een matige actieradius. Hoe anders is dat op dit moment? Nou, heel anders. De e-bikes zijn steeds beter en voordeliger geworden. Dat is dan ook direct dé reden waarom e-bikes op dit moment erg populair zijn.

Ben je nu op zoek naar een nieuwe fiets? Dan is de kans vrij groot dat je bij een elektrische fiets uit gaat komen. De elektrische fietsen zijn hot, zijn populair en worden in tal van varianten aangeboden. Juist doordat het aanbod zo divers is, kun je altijd een geschikte e-bike vinden.

Divers & uitgebreid aanbod

Op het moment dat je een nieuwe e-bike wilt kopen, is het zaak om je wensen op een rijtje te zetten. Hoeveel geld wil je bijvoorbeeld uitgeven? Hoeveel kilometer moet de actieradius minstens zijn? En aan welke eisen moet de e-bike verder voldoen? Als je de antwoorden op deze vragen voor jezelf vindt, kun je gericht naar de beste e-bike op zoek gaan.

Daarbij is het fijn om te weten dat je uit veel merken kunt kiezen. Je kunt voor Flyer elektrische fietsen kiezen of voor een fiets van één van de vele andere merken.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Ook kun je uit meerdere soorten fietsen kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een e-bike met een middenmotor hebben? Of geef je de voorkeur aan een fiets met een achter- of voormotor? De keuze is op dit moment reuze.

Steeds voordeliger

Als je jaren geleden een e-bike wilde kopen, was je hier een fortuin aan kwijt. Dat is gelukkig nu niet meer het geval. De prijzen van de e-bikes zijn steeds verder gezakt.

Qua prijskaartje kun je bovendien veel kanten op. Je kunt kiezen voor een dure e-bike met de best mogelijke specificaties. Je kunt echter ook kiezen voor een iets minder luxe e-bike. Voor de laatstgenoemde fiets betaal je uiteraard een stuk minder geld dan voor de eerstgenoemde fiets.

Betere accu’s

Waarom kopen steeds meer mensen een e-bike? 15

Door de jaren heen zijn de accu’s flink doorontwikkeld. Dit betekent dat de accu’s beter zijn geworden:

  • De accu’s laden sneller op. Op het moment dat de accu van je e-bike leeg is, wil je deze uiteraard zo snel mogelijk opladen. Als je voor een nieuwe e-bike kiest, is dat mogelijk.
  • De actieradius is langer. Dat de huidige accu’s krachtig(er) zijn, is ook duidelijk te merken aan de actieradius. Er worden zelfs als elektrische fietsen aangeboden met een actieradius tot wel 200 kilometer!
Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Voor veel mensen geschikt

Lange tijd leken de e-bikes alleen voor oudere mensen geschikt. Hoe anders is dat tegenwoordig? Heel anders! Er zijn namelijk ook al veel kinderen en jongvolwassenen die op een elektrische fiets kiezen. Mocht je kind dagelijks 20 kilometer naar school toe moeten fietsen, komt een e-bike uiteraard erg goed van pas.

Weinig onderhoud

Kies je voor een e-bike van één van de betere merken? Dan hoef je niet al te bang te zijn voor veel onderhoud. De betere merken leveren kwaliteit, waardoor de fietsen onderhoudsvrij zijn. Dit is niet alleen fijn, maar levert uiteraard ook een kostenbesparing op.

Meer aanbieders

Tot slot is het een groot voordeel dat er momenteel veel aanbieders bestaan. Je bent hierdoor in staat om prijzen met elkaar te vergelijken.

Wil je graag voor het beste van het beste gaan? Dan kies je voor een elektrische fietsen specialist, zoals Eltener Fahrradprofi. Bij zo’n specialist ben je van een divers aanbod én van het juiste advies verzekerd.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.