in ,

Omniumverzekering voor de auto: doen of niet?

omniumverzekering

Tegenwoordig nemen we voor het minst de auto. Pistolets halen bij de bakker om de hoek? We nemen de auto. Snel nog even naar de winkel voor een ontbrekend ingrediënt? We gaan met de auto. We worden steeds luier en luier en de fiets blijft vaker aan de kant staan. Maar hoe vaker we op de baan zijn met de auto, hoe meer kans op ongevallen. Daarom kan het verstandig zijn om een omniumverzekering te nemen. Of toch maar niet? In dit artikel vind je meer uitleg over een omniumverzekering, welke soorten er zijn en of het verstandig is of niet.

Omniumverzekering voor de auto: wat is het?

Een omniumverzekering voor de auto, zorgt ervoor dat je gedekt bent wanneer er zich schade voordoet aan je auto. Het maakt in dat geval niet of je een ongeval maakt waarbij je in fout bent of niet. Er kan verschil op zitten tussen verschillende verzekeraars, zoals andere dingen die ook worden vergoed. Vandalisme is daar een voorbeeld van, sommige verzekeraars vergoeden deze schade ook, andere dan weer niet.

Welke soorten omniumverzekering voor de auto zijn er?

Wanneer je overweegt om een omniumverzekering te nemen, kan je kiezen tussen twee soorten. Een volledige omniumverzekering of een mini-omniumverzekering. Bij een volledige omniumverzekering zit het zo dat eigen schade aan de eigen auto gedekt wordt en dus terugbetaald wordt. Bij een mini-omniumverzekering wordt enkel de schade van de andere partij door de verzekering betaalt. Heb je dan tijdens een ongeval schade aan je eigen auto, daar moet je dan zelf voor opdraaien.

Lees ook:
Toch Tinderen tijdens corona? Binnenkort ontmoet je elkaar direct!

Wat is er gedekt bij volledige omniumverzekering?

Bij een volledige omniumverzekering voor de auto heb je sowieso alle voordelen die bij een mini-omniumverzekering zitten en nog wat extra’s. Schade die aan de auto van jezelf veroorzaakt wordt voor jou, wordt vergoed. Schade aan jouw auto door een tegenpartij die niet gekend is, wordt vergoed. Denk hierbij aan een ongeval met vluchtmisdrijf. Bij een ongeval dat betwist wordt, wordt de schade aan uw auto ook terug vergoedt. Het enige dat kan variëren is de schade aan jouw auto door vandalisme.

Volledige omniumverzekering voor de auto nemen of niet?

Een volledige omniumverzekering kan zijn nut echt wel bewijzen. Zeker wanneer je nog in een periode zit wanneer je de auto bijvoorbeeld nog aan het afbetalen bent bij een lening. Gebeurt er een ongeluk en de auto valt niet meer te herstellen, dan mag de bank het bedrag dat je nog moet betalen meteen opeisen. Als je dan niet verzekerd bent, kan je wel in problemen komen. Zelfs wanneer je geen lening hebt, kan het nemen van een volledige omniumverzekering voor de auto zijn geld waard zijn. Zeker wanneer je een duurder voertuig hebt en er zich een serieus ongeval voordoet. Niets staat je in de weg om na een bepaalde periode over te schakelen naar een mini-omniumverzekering.

Lees ook:
Mannen raken als twintiger veel vrienden kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zeeland, een heerlijke vakantie in eigen land

Soorten allergieën