Zeeland, een heerlijke vakantie in eigen land 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zeeland, een heerlijke vakantie in eigen land

Steeds meer Nederlanders kiezen de laatste jaren voor een vakantie in eigen land. En waarom ook niet? Met de zomers van tegenwoordig hoef je niet per se naar het buitenland. Er is in Nederland meer dan genoeg te doen. Bezoek een stad, ga fietsen op de Veluwe, ga met de boot door Friesland of breng een bezoekje aan de prachtige Zeeuwse kust. Je zou in eerste instantie misschien niet gelijk aan Zeeland denken, maar Zeeland wordt steeds populairder onder Nederlanders. En we snappen waarom. Met meer dan 650 kilometer aan kust is Zeeland de provincie met de meeste stranden van Nederland. Het heeft prachtige steden en dorpen met een kleurrijke, maar soms ook een donkere geschiedenis, zoals de watersnoodramp in 1953 toen de dijken doorbraken.

Domburg, Yerseke, Goes, Renesse, Oostkapelle, Middelburg, Vlissingen en Zierikzee. Het zijn slechts enkele plaatsen die al een bezoekje waard zijn. Al deze prachtige steden en vele dorpjes vind je terug achter de vele duinen. We snappen dat Zeeland snel groeit in populariteit door de stranden, steden, leuke dorpjes en alle activiteiten. Wellicht ook de reden dat er steeds meer vakantieparken in Zeeland zijn.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

De vakantieparken in Zeeland geven je gelijk het echte “Zeelandgevoel”. Overal ontmoeten water en land elkaar. Het vakantiegevoel zal zeker snel ontstaan door de combinatie van zon, zee en frisse lucht.

Zeeland, een heerlijke vakantie in eigen land 15

Bezoek één van de leuke steden of dorpen

Als je echte Zeeuwse steden gaat bezoeken dan krijg je gelijk een geschiedenislesje Nederlands. Zeeland heeft namelijk zijn eigen karakter en verleden. Dat betekent dat je er een flinke portie cultuur kunt snuiven, maar ook voor jongeren is Zeeland interessant. Kijk maar naar de badplaats Renesse welke zeer geliefd is onder jongeren.

Geef je de voorkeur aan cultuur en ontspanning dan is Vlissingen een goede optie. Vlissingen heeft de langste zeeboulevard van Nederland en is ook een echte havenstand. Je kunt heerlijk genieten van de vele leuke restaurants en terrassen na een dagje monumenten bekijken. Vlissingen heeft namelijk meer dan 300 monumenten!

Zeeland, een heerlijke vakantie in eigen land 16

Doe één van deze activiteiten

In Zeeland is altijd iets te beleven. Zowel jong als oud kunnen dagelijks genieten van cultuur en natuur, avontuurlijke activiteiten en watersport, rondvaarten en dagtochten en natuurlijk de speeltuinen en parken voor kinderen. Er zijn werkelijk zoveel activiteiten dat je gemakkelijk twee weken kan vullen. Ga suppen, reserveer een bierproeverij of wijnproeverij, solex rijden, wandelen door de duinen en bossen of ga lekker zeehonden spotten. Nu we dit allemaal weten dan begrijpen we dat Zeeland populair is. We gaan gelijk een boottocht boeken door Oosterschelde om bruinvissen te kijken.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.