in ,

Het kleurt roze in Utrecht

Laten we samen iets creatiefs doen

Zo halverwege de zomer beginnen de kriebels. De organisatie treft de voorbereidingen en de fans beginnen er reikhalzend naar uit te kijken. En dan is het zover. Het kleurt roze in de Utrechtse Jaarbeurs. Van 30 oktober t/m 3 november is er weer KreaDoe. Dit jaar zelfs voor de 30e keer.

Honderden stands, heel veel workshops en talloze demonstraties. Heel creatief en hobbyend Nederland haalt haar hart op. Iets moois zelf maken,nieuwe materialen inslaan of gewoon heel veel inspiratie opdoen. Het kan allemaal. KreaDoe trekt niet voor niets jaarlijks zo’n 43.000 bezoekers.

Haken en breien bij KreaDoe

De kracht? Die zit in het feit dat er onder één dak voor heel veel verschillende hobby’s iets te vinden is. En elk jaar wordt iets nieuws toegevoegd. Dit jaar presenteert Bobbi Eden haar tweede boek(vorig jaar was haar 1e boek de primeur). En komt er een KnipmodeTheater, voor het eerst iets met stoffen dus. Bezoekers kunnen tijdens een workshop hun eigen t-shirt leren maken.

Bekijk ook:
Dit is wat lachen met jouw lichaam doet

Vaste prik blijft echter de aandacht voor haken en breien. Meer dan de helft van de bezoekers is hierin geïnteresseerd. Niet zo gek dus dat ‘haakgoeroes’ zoals Arne en Carlos, Dendennis en byClaire,bij eerdere edities al aanwezig waren. Haken is hip. Van schattig en klein (amigurumi) tot stoer en groot (xxl gehaakte woonaccessoires). Een nieuwe generatie haaksters is ontstaan.

De weg kwijt

Vorig jaar kwam er voor het eerst een derde hal bij. Een ruimere opzet meteen nieuw plein ‘Mama maakt’. En werden er ook vrijwilligers ingezet. Enthousiastelingen die met plezier hun eigen favoriete hobby delen of je op weg helpen als je de oriëntatie even kwijt bent. Altijd handig.

We kunnen weer een jaar vooruit

Handwerken is leuk. Het is rustgevend en goed voor de gezondheid. Dat komt doordat de herhalende handeling een ontspannen gevoel geeft, aldus diverse geleerden. Vergelijkbaar met mediteren of yoga. En het levert ook nog mooie zelfgemaakte cadeautjes op.

Bekijk ook:
Top 10 populairste Netflix series

Hoewel er door bezoekers ook veel gekocht wordt, staat gezelligheid voorop.Samen met vriendinnen, (schoon-)zus, moeder/ dochter of buurvrouw gezellig een dagje uit. Mannen en kinderen? Die zie je deze dagen een stuk minder, hooguit ergens op de achtergrond misschien. Het maakt niet uit, aan het eind van de dag keert iedereen moe maar voldaan huiswaarts. Bepakt en bezakt om er weer een jaar tegenaan te kunnen.

Geschreven door Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Glazenwasser bungelt aan hoogwerker in Canada

Waarom verzetten we elk half jaar de klok?