Dit heb je nodig voor de hobby wildlifefotografie 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit heb je nodig voor de hobby wildlifefotografie

Wildlifefotografie is een hobby die steeds populairder wordt, maar hoe kan je hier zelf mee aan de slag gaan? Voor alle mensen die de ambitie hebben om zelf met wildlifefotografie aan de slag te gaan hebben we dit artikel geschreven, waarin de benodigdheden voor deze hobby op een rijtje zijn gezet.

1. De juiste camera's

Voor de hobby wildlifefotografie is één ding zeker belangrijk; en dat is dat je beschikt over de juiste camera's. Zonder een goede wildlife camera wordt het fotograferen wel heel moeilijk en met een smartphone ga je het echt niet redden. Het is daarom belangrijk om een goede camera te hebben, waarmee je de dieren in de natuur mooi kan vastleggen.

Er zijn verschillende soorten camera's die je kan gebruiken voor deze hobby. Zo heb je bijvoorbeeld een wildcamera en die is hiervoor best handig. Deze camera heeft namelijk ingebouwde bewegingssensoren en zo worden dieren automatisch gedetecteerd. Met deze camera weet je in ieder geval dat je geen mooie foto's misloopt!

Als je zelf aan de slag gaat met een camera dan is een telelens weer onmisbaar. Zo kan je makkelijk van een grote afstand mooie wildlifefoto's maken. Vergeet dan ook niet voldoende opgeladen accu's en geheugenkaarten.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Wildlife camera

2. Kennis van de apparatuur

Met de juiste apparatuur kom je er nog niet. Het is namelijk ook essentieel dat je weet hoe je hier mee moet omgaan. Als je bijvoorbeeld een wildcamera hebt met een sensor, dan moet je weten waar en hoe je deze het beste kan ophangen, en welke instellingen je hiervoor moet gebruiken. Gebruik je een camera met de hand, dan is het wel zo fijn als je weet hoe je de mooiste foto's kan maken met de juiste diafragma en sluitersnelheid. Hierbij geldt vooral; oefening baart kunst.

Vogels

3. Een goede plek met (veel) dieren

Na het verkrijgen van de juiste camera's is het belangrijk om een goede plek te vinden waar veel dieren komen. Je gaat immers dieren fotograferen, dus dan is het wel zo handig dat je ergens aan de slag gaat waar er ook daadwerkelijk dieren zijn.

Tip: als je in de buurt aan de slag gaat, kan je proberen om dieren te lokken. Zo kan je bijvoorbeeld eekhoorns of vogeltjes lokken met wat geschikte nootjes of een andere lekkere snack.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Tip 2: veel wilde dieren komen graag op plekken waar weinig mensen zijn. Zoek dus een rustig plekje op. Daarnaast zijn wilde dieren vaak actief in de vroege ochtend. Dus door vroeg op te staan zou je wel eens hele mooie foto's kunnen maken!

Bruine Herten Op Groen Grasveld

4. Geen hoge verwachtingen op het begin

Als je net begint met wildlifefotografie, dan is het belangrijk dat je niet met enorme verwachtingen van start gaat. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat je prachtige foto's gaat maken, want hier komt een hoop kennis en vaardigheid bij kijken. Gun jezelf dus de tijd om de hobby te leren.

Zwarte Kraai Staande Op Houten Hek

5. Geduld

Als wildlifefotograaf is het ook belangrijk om flink wat geduld te hebben. Zeker als je zelf aan de slag gaat met een camera kan het wel eens voorkomen dat je lang moet wachten voordat er iets te fotograferen valt. Zonder geduld gaat het dan dus niet lukken!

Foto Van Zebra Op Gras

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.