6 mensen die onschuldig vast zaten

0 Shares

Elk jaar worden er naar schatting 1000 mensen naar de gevangenis gestuurd zonder dat ze daadwerkelijk iets hebben gedaan. Vaak komt dit doordat een getuige het verkeerde persoon aanwijst of dat je op de plek was toen het misdrijf is gepleegd.

Lucia de Berk

Lucia de Berk, een Haagse verpleegkundige werd verdacht van meerdere moorden nadat het ziekenhuis waar zij werkte haar had aangeklaagd. In 2003 kreeg zij hiervoor een levenslange straf totdat de zaak heropend werd in 2008. Toen kwam de rechter tot een conclusie dat ze toch onschuldig was, lucia de Berk werd vrijgesproken in 2010.

Ina Post

Bejaardenverzorger Ina Post werd in 1987 veroordeeld voor doodslag op 1 van haar cliënten. De zaak was tot 2008 in behandeling bij het CEAS. De Hoge Raad besloot in 2009 tot herziening, en werd de zaak doorgegeven aan het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Het hof besloot in 2010 de volledige zaak nogmaals te onderzoeken en is Ina Post op 6 oktober 2010 alsnog vrijgesproken.

Hendrik W.

In 1993 was er een steekpartij bij een feest in Vriezenveen, Hendrik W. werd aangewezen als dader van de steekpartij, door verschillende getuigen. Hiervoor kreeg hij een celstraf van 15 maanden, gedurende zijn celstraf bleef hij strijden om zijn onschuld te bewijzen. Het slachtoffer lag lang in een coma, nadat hij uit zijn coma kwam schreef hij een brief aan Hendrik W. dat iemand anders de dader was.

Clifford Williams en Nathan Myers

In 1976 werden een oom (Clifford Williams) en zijn neefje (Nathan Myers) veroordeeld voor moord en poging tot doodslag op 2 vrouwen, 1 overleed maar de andere overleefde het en beschuldigde de oom en het neefje. Ze zijn vrij gesproken doordat alle zaken waarbij geclaimd wordt dat een persoon onterecht vastzit, weer werden herzien. Zo zaten ze in totaal 42 jaar vast in de gevangenis.

Craig Coley

In 1978 werd de Amerikaanse Craig Coley veroordeeld voor een dubbele moord op zijn ex en haar zoontje. Hij werd veroordeeld tot levenslang zonder kans op vrijlating, toch nog na 39 jaar in de gevangenis hebben gezeten is hij vrijgelaten, doordat een rechter hem vrijsprak.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

318
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.