Volgens wetenschappers is de eerste 200-jarige nu al geboren 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Volgens wetenschappers is de eerste 200-jarige nu al geboren

Ouder worden we allemaal. Of we het nu willen of niet. Het hoort bij het leven. Gelukkig gaat de medische wereld steeds vooruit en ziet de toekomst er rooskleurig uit. Volgens wetenschappers zullen we binnenkort zelfs 200 jaar en meer kunnen worden. Sterker nog: volgens wetenschappers is de eerste 200-jarige nu al geboren!

Wetenschappers zoeken manier om verouderingsproces te vertragen

Wetenschappers hebben ontdekt dat er in Alaska een walvis bestaat die maar liefst 200 jaar oud kan worden. Deze walvis kan niet alleen 200 jaar worden, maar hij veroudert zonder ouderdomskwaaltjes. De wetenschappers onderzoeken deze walvis al een tijdje, omdat ze geloven dat deze walvis weleens dé oplossing zou kunnen zijn om het verouderingsproces te kunnen vertragen. Zo worden de redenen onderzocht waarom de walvis zo lang leeft, maar er wordt ook gekeken of er medicatie kan worden gemaakt die het effect op de genen kan nabootsen. Op alle mogelijke manieren wordt dus onderzocht hoe deze walvis ons kan helpen met het verouderingsproces. Goed nieuws dus! Wees toch nog niet té enthousiast, want het verouderingsproces van een mens is een ingewikkeld proces dat niet enkel tot stand komt door onze genen, maar ook door andere factoren zoals omgevingsfactoren.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Er is bewijs dat het mogelijk is

Het verouderingsproces gaat zijn eigen gangetje. Toch is het zeker mogelijk om dit proces te vertragen. Zo werd het verouderingsproces van een muis vertraagd door het toedienen van methoformin (medicatie voor diabetici), ook bij een regenworm zijn wetenschappers er al in geslaagd, met het veranderen van slechts één gen, de levensverwachting omhoog te brengen. Natuurlijk zit het bij de mens veel complexer in elkaar, maar dit bewijst wel dat het verouderingsproces gemanipuleerd kan worden. Binnenkort worden we dus allemaal honderden jaren oud. De vraag is: wie wil er zo lang leven?

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.