10 Leuke en creatieve hobby's die je eens moet proberen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

10 Leuke en creatieve hobby’s die je eens moet proberen

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby waarin je je creativiteit in kwijt kan? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we 10 artistieke en leuke hobby's voor je op een rij! Wat lijkt jou tof om te proberen?

Tekenen

Veel mensen hebben ongetwijfeld als kind regelmatig getekend, maar als volwassenen kan je dit ook nog gewoon doen. Dit is een laagdrempelige hobby, want met een paar velletjes papier en wat kleurpotloden kan je al aan de slag. Online kan je allerlei tutorials vinden, maar je kan ook gewoon je eigen fantasie gebruiken!

Inkleuren

Sommige mensen vinden het inkleuren leuker dan het bedenken van een tekening. En voor die mensen is een kleurplaatboek een goed alternatief. Klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar niets is minder waar. Jaarlijks worden er namelijk miljoenen van deze boeken voor volwassenen verkocht, dus dit is een hele populaire bezigheid.

10 Leuke en creatieve hobby's die je eens moet proberen 13

Schilderen

In plaats van potloden kan je ook kwasten en wat verf gebruiken om iets moois op een wit doek te voorschijn te toveren. Schilderen geeft vaak net iets meer rommel, maar kan ook hele mooie werkjes opleveren.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Diamond painting

Een leuk alternatief voor het schilderen is het maken van een diamond painting. Hierbij maak je een schilderij met kleine “diamantjes” door deze op een voorgedrukte afbeelding te drukken. Dit lijkt ook wel een beetje op puzzelen en het inkleuren van een kleurplaat, dus als je hier fan van bent is de diamond painting echt iets voor jou.

Tip: bij Hobby Painter kan je honderden diamond painting templates vinden, maar tevens ook een eigen foto gebruiken!

10 Leuke en creatieve hobby's die je eens moet proberen 14

Schrijven

Heb je altijd wel eens een boek willen schrijven? Wat houd je tegen? Schrijven kan een hele leuke hobby zijn en als je er plezier uit haalt is dat al genoeg. Je hoeft geen bestseller te schrijven, al zou dat natuurlijk wel leuk zijn.

Origami

Je hebt vast wel eens een origami werkje gezien, maar heb je het zelf ook eens proberen te maken? Ook dit kan een leuke en creatieve bezigheid zijn. Met een paar velletjes papier kan je de mooiste vouwkunstwerken maken.

10 Leuke en creatieve hobby's die je eens moet proberen 15

Kleding maken

Heb je een naaimachine en weet je hoe je er mee om moet gaan? Dan kan je ook eens proberen om kleren te maken. Deze hobby kan ook super handig zijn, want zo kan je je eigen klerenkast voorzien van alles wat je mist. Het gevaar is wel dat je vrienden en familie in de gaten krijgen wat je kan, en voordat je het weet mag je voor iedereen leuke kleren maken!

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Breien

Kleren kan je ook maken door aan de slag te gaan met breinaalden. Zo kan je met een paar breinaalden zonder al te veel moeite een leuke sjaal maken, al is er natuurlijk veel meer mogelijk!

10 Leuke en creatieve hobby's die je eens moet proberen 16

Sierraden maken

Een andere hobby die lekker creatief is, is het maken van sierraden. Met wat creativiteit, smaak en mooie materialen kan je prachtige sierraden maken. En die kan je zelf dan weer dragen. Dat is ook wel mooi meegenomen!

Fotografie

Het kan ook heel leuk zijn om foto's te maken. Overal om je heen zijn mooie plaatjes te schieten en tegenwoordig kan je met een mobiele telefoon al aan de slag gaan. Die foto's kan je online bijvoorbeeld op Instagram delen, en wie weet is dit dan ook wel het begin van een social media carrière?

10 Leuke en creatieve hobby's die je eens moet proberen 17

Welke hobby spreekt jou het meeste aan?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.