10 dingen over orgasmes die je écht moet weten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

10 dingen over orgasmes die je écht moet weten

Klaarkomen. We doen het vrijwel allemaal, mannen alleen over het algemeen vaker dan vrouwen. Je denkt waarschijnlijk dat je ontzettend veel weet over orgasmes en alles wat daarbij komt kijken. Maar toch is de waarheid vaak anders. Want kunnen mannen bijvoorbeeld ook gewoon hun orgasme faken? Genieten dieren wel van seks? En kun je gewoon aan de manier van lopen aan een vrouw zien of ze kan klaarkomen? En wist je al dat je kunt klaarkomen als je hersendood bent? Het zijn maar een paar dingen waar je nog niet over nagedacht hebt, maar die zeker wel interessant zijn om te weten.

Hoe ouder hoe beter het orgasme

Het is iets wat niet heel duidelijk te bewijzen valt. Want hoe kun je heel duidelijk krijgen dat een orgasme zoveel beter is wanneer je ouder bent. Kan het niet gewoon zijn dat het orgasme gewoon anders voelt als je ouder bent? Toch zijn verschillende experts heel stellig over deze stelling, zeker als het gaat over vrouwen. Je kent je lichaam beter en wordt comfortabeler in bed. Hierdoor schijnen vrouwen tussen de 40 en 50 dan ook de allerbeste orgasmes te hebben.

Genieten dieren ook van seks?

Het is lastig om te vragen, het antwoord dat je van een dier krijgt zul je in ieder geval niet begrijpen. Uiteraard kunnen dieren wel ejaculeren: zonder ejaculatie geen baby's. Dus zouden alle dieren uitsterven. Maar kunnen dieren, net als mensen, genieten van een potje seks? Onderzoekers hebben gelet op het gedrag van dieren. Zo maken tal van dieren toch net even andere geluiden tijdens de seks, dus ook orgasmes zijn er in de dierenwereld.

Bekijk ook:
Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

10 dingen over orgasmes die je écht moet weten 13

Boost voor je immuunsysteem

Natuurlijk kunnen we schrijven over hoe fijn het is om een orgasme te hebben. Maar uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door de British Medical Journal zijn er ook echt lichamelijke voordelen aan klaarkomen. Heb je twee of meer orgasmes per week? Dan kun je tot wel acht jaar langer leven! Op de een of andere manier krijgt je immuunsysteem een gigantische boost door klaar te komen.

Mannen kunnen ook orgasmes faken

Dat vrouwen orgasmes kunnen faken is iets wat natuurlijk vrij breed bekend is. Maar mannen, kunnen die dat ook? Het zal vast niet heel vaak gebeuren, maar ook mannen kunnen orgasmes faken zonder dat je het doorhebt. Een mannelijk orgasme verloopt namelijk in twee verschillende fases. Allereerst zal er een gevoel zijn dat een orgasme niet meer tegen te houden is, daarna zijn er spiersamentrekkingen. Die laatste zorgen ervoor dat het sperma de penis uitspuit. Maar een man kan dus ook een orgasme hebben zonder ejaculatie. Of andersom, wel een ejaculatie maar geen orgasme.

Natte droom

Het is over het algemeen wel bekend dat mannen een natte droom kunnen krijgen. Je wordt wakker met een heerlijk gevoel over je heen. Maar het zijn niet alleen mannen waarbij dit vrij bijzondere fenomeen kan voorkomen. Ook vrouwen kunnen tijdens hun slaap klaarkomen.

10 dingen over orgasmes die je écht moet weten 14

Orgasmes zijn makkelijker te krijgen in een vaste relatie

Uit onderzoek blijkt ook dat het voor vrouwen gemakkelijker is om een orgasme te krijgen wanneer ze in een vaste relatie zitten met iemand. Verschillende sekspartners zouden er bij vrouwen namelijk voor zorgen dat ze veel moeilijker kunnen klaarkomen. Daarnaast zou deze ook veel fijner zijn dan wanneer je het doet met veel verschillende sekspartners.

De hik? Klaarkomen is het antwoord

Je kent het vast wel. De hik. Hoe je er aan komt, dat leggen we je een andere keer uit. Maar hoe je er vanaf komt is belangrijker om te weten. De wildste verhalen doen de ronde op het web. Je adem lang inhouden, op de kop hangen of water drinken. Het kan allemaal, maar het werkt vaak niet. Een goede orgasme zou juist wel het antwoord zijn. Nu weet jij wat je de volgende keer kunt testen als je weer de hik hebt ;).

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Boobgasm

Ja het bestaat echt. Wel moeten we erbij zeggen dat dit echt niet voor iedere vrouw geldt. Echter kunnen sommige vrouwen klaarkomen door alleen maar aan haar borsten te zitten. Bij deze vrouwen zijn de borsten en tepels sowieso een stuk gevoeliger dan bij andere vrouwen. Wanneer tepels namelijk prikkels krijgen komt de stof oxytocine vrij in je lichaam. Deze zorgt onder andere voor het samentrekken van de spieren rondom en in de vagina.

Het kan wel even duren voordat je daadwerkelijk de climax gaat beleven. Echter blijkt uit een onderzoek van Rutgers University dat bijna dertig procent van de vrouwen op deze manier een orgasme kan ervaren. Zeker de moeite waard om een keer (of vaker) uit te proberen.

10 dingen over orgasmes die je écht moet weten 15

Doggystyle for the win

Klaarkomen tijdens de seks blijkt helaas voor veel vrouwen toch nog altijd een lastige opgave. Maar ook daar zijn oplossingen voor bedacht. Het is natuurlijk niet voor niets dat er ontzettend veel standjes zijn waarin je seks kunt hebben. Van alle (gangbare) standjes die er zijn lijkt “op z'n hondjes” de beste voor veel vrouwen. Dus mannen, als je nou je bedpartner een keertje een plezier wil doen, weet je wat je te doen staat.

Als je dood bent kun je nog steeds een orgasme krijgen

Dit is zeker een van de meest bizarre dingen die ik ooit gelezen heb. Mensen die hersendood zijn kunnen gewoon een orgasme krijgen. Hoe? Er is een bepaalde zenuw in de onderrug die ervoor zorgt dat er een signaal wordt verstuurd door je lichaam (en hersenen) die ervoor zorgt dat je een orgasme kunt krijgen. Het drukken op precies de juiste plek zorgt ervoor dat dit zelfs kan gebeuren wanneer je al hersendood bent. Het signaal is namelijk zo sterk dat deze zelfs in dat geval gewoon je hele lichaam doorreist.

Interessant? Lees dan ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.