Wordt kanker verleden tijd? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wordt kanker verleden tijd?

Kanker is de grootste doodsoorzaak ter wereld. Er wordt weleens gezegd dat 1 op de 3 personen ooit in zijn leven te maken zou hebben met deze verschrikkelijke ziekte. Die gedachte is angstaanjagend. Het goede nieuws is dat er steeds nieuwe onderzoeken uitgevoerd worden. En wat blijkt nu? Een mirakelmedicijn zou weleens dichterbij kunnen zijn dan we denken!

Nieuw type immuuncel zou de oplossing kunnen zijn

Medisch Wetenschappers van de universiteit van Cardiff ontdekten onlangs een nieuw type immuuncel die mogelijk alle types van kanker zou kunnen bestrijden. Vreemd genoeg werd deze immuuncel toevallig ontdekt. De wetenschappers analyseerden bloedstalen in de hoop nieuwe immuuncellen te vinden om bacteriën mee te bestrijden. Daarbij vonden ze een T-cel die zich vastklampt aan kankercelen. De T-cel bleek daarbij alle types van kanker te vernietigen.

Kritische kanttekening

Spijtig genoeg kan er nog niet met zekerheid gezegd worden dat de T-cel alle kankers voorgoed uit de wereld zou verbannen. Het is namelijk nog niet getest geweest op mensen, maar het potentieel is enorm! Volgens de Leuvense professor Michel Delforge is het nog te vroeg om te zeggen dat hiermee alle kankers kunnen genezen worden. “Kanker ontstaat als ons immuunsysteem de problemen niet onder controle krijgt. Bij het onderzoek zag men enkel hoe de T-cel gezuiverde kankercellen aanviel. We moeten dus nog zien of de T-cel geen gezonde cellen in het menselijk lichaam afbreekt”, aldus professor dr. Michel Delforge van het Leuvens kankerinstituut. Het is dus nog te vroeg om te juichen, maar hoop is er zeker!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.