Verwen jezelf met een massage
Saved Read later
Deel dit bericht

Wees eens lief voor je lichaam, geef het een massage

Hoeveel jaar ben je nu al aan het werk? En hoeveel jaar heb je al het gevoel dat jouw lichaam veel ouder is dan je werkelijk bent? Dat je niet meer zo soepel overeind komt, steeds vaker rugklachten hebt na het slapen, en je in het algemeen veel meer gespannen voelt? Des te meer we ons lichaam elke dag opnieuw intensief gebruiken, des te meer klachten we krijgen. Gelukkig kunnen we daar ook iets tegen doen! En nee, dan bedoel ik niet stoppen met werken, grapjas.

Wees zuinig op je lichaam

We worden allemaal een dagje ouder, maar we vragen nog steeds net zoveel van ons lichaam als dat we 10 jaar geleden deden. Op een gegeven moment begint je lichaam ook te vragen om een beetje rust. Wat kun je doen om jouw lichaam toch deze rust te geven, zonder minder te werken?

Je zou kunnen denken om bijvoorbeeld om de zoveel tijd een massage te nemen. Nu is het natuurlijk wel een beetje duur om elke week een masseur te betalen, daarom raden wij je aan om lekker een thuismassage te regelen via een massageapparaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke nekmassage? Gewoon in je eigen huis! Ben je fan van voetreflexologie? Kies dan voor een lekkere voetmassage! De heerlijkheid van wellness aan huis is nog nooit zo makkelijk geweest.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Wat zijn de voordelen van een massage?

Een massage opzich is natuurlijk al een heerlijke gevoel. Het is ideaal als je even wilt ontstressen, en zorgt voor betere ontspanning. Maar waardoor komt dit heerlijke gevoel nu eigenlijk? Wanneer je gemasseerd wordt, worden de drukpunten op jouw lichaam beïnvloed. Hierdoor krijgt jouw lichaam een betere doorbloeding. Eventuele knopen in het zenuwstelsel worden losser, en je zult minder stress ervaren.

Hou er wel rekening mee, dat tijdelijke stress geen probleem zou moeten zijn. Het is zelfs gezond. Pas wanneer het gaat om langdurige stress, is er sprake van minder stress dankzij een massage. Wil je beter slapen? Dan is een massage ook een optie voor jou! Hierbij gaat het natuurlijk niet om mensen met chronische slaapproblemen. Een massage is nooit een vervanging van een medisch behandeltraject.

Welke soort massage is voor mij het beste?

Voor ieder lichaamsdeel is er weer een andere massage apparaat beschikbaar. Heb je last van jouw onderrug? Dan is een rugmassage een goede optie. Heb je last van jouw bovenrug? Dan kun je weer beter kiezen voor een nek- en rugmassage. Het is echt afhankelijk van waar je druk op jouw lichaam voelt.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.