Overheidsexperiment met kweken van wiet 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Overheidsexperiment met kweken van wiet

Het kweken van wiet gaat flink veranderen. Dit komt doordat gewerkt wordt aan het uitwerken van een wetsvoorstel dat van enkele jaren geleden dateert. Daarin is gesteld dat het illegale karakter van het telen en distribueren van cannabis ten einde moest komen. Daardoor wordt nu met specialisten als Gold Seeds in een experiment gekeken hoe dit het beste is in te richten. Op die manier is een duidelijk beeld te vormen van wat er moet gebeuren. Dat is dan ook één van de doelen van het experiment dat nu gestart is met hulp van de overheid.

Zorgen voor meer professionaliteit

Het is belangrijk dat er meer professionaliteit in de branche komt. Dit gaat bijvoorbeeld om het verzorgen van de juiste soorten wiet die nodig zijn. Dit is ook de reden waarom alleen met telers die een vergunning hebben gekregen wordt gewerkt. Dit zijn de telers die het nodige te bieden hebben. Waardoor ook gezorgd kan worden dat de consument profiteert van de nieuwe benadering die door de overheid gekozen is. Met het experiment is dan te zorgen dat de kwaliteit een stuk beter is. Dat is ook waar het om te doen is. Al is er nog meer.

Overheidsexperiment met kweken van wiet 15

Het leveren van de producten

Een verschil met de huidige situatie is bijvoorbeeld dat het verpakken en leveren van de producten anders zal gaan dan voorheen. De telers met een vergunning hebben hier nu meer verantwoordelijkheden in. Daardoor is het wel zo dat het product ook op een hele andere manier bij de consument kan belanden. Zonder dat daar allerlei criminaliteit aan verbonden hoeft te zijn. Dat is in ieder geval ook een belangrijke insteek van de overheid bij dit experiment. Zeker ook omdat burgemeesters en coffeeshops iets meer vrijheden krijgen met betrekking tot het bepalen van de voorraden. Dit maakt een groot verschil.

Nog stappen te zetten

Het is wel zo dat het zogenaamde wietexperiment pas in de beginfase is. Het is zeker zo dat er nog de nodige stappen bij te zetten zijn. Dat betekent dus ook dat er nog het nodige kan veranderen in de komende periode. Het is zeker ook goed om te bekijken op welke wijze dit aan de orde zal zijn. Onder andere doordat er de nodige zaken aan het licht zullen komen in de komende periode, is het zo dat er nog wel wat stappen te zetten zijn. Dit zal dus ook interessant worden om te volgen voor consumenten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.