Om deze reden is plassen onder de douche niet verstandig 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Om deze reden is plassen onder de douche niet verstandig

Het is misschien goed voor het milieu met de gedachte op het besparen van water, maar verstandig is het niet; plassen onder de douche. Misschien heb je het wel een keer gedaan, maar volgens deskundigen kun je dat beter gewoon op het toilet doen. Het is vooral voor vrouwen af te raden, want ze zijn er simpelweg niet op gebouwd. Wij zijn geen azijnzeikers en hebben de tijd genomen om deze theorie eens nader te bekijken.

Urineren onder de douche

Op de lange termijn kan dit effect hebben op de zenuwen, wat kan resulteren in een verminderde continentie. Er moet wel bij gezegd worden dat het weinig voorkomt, en vaak heeft de vrouw in kwestie dan al een onderliggend probleem. Urologen raden het echter af, en adviseren vrouwen om gewoon op het toilet te zitten als ze moeten plassen. Als het echt onder de douche moet dan kan de dame beter op haar hurken gaan zitten.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Mannen die plassen onder de douche

Het klinkt smerig, maar er zijn talloze mensen die plassen als ze onder de douche staan. Het wordt immers meteen weggespoeld, en dat scheelt weer een spoelbeurt van het toilet. Een milieuvriendelijke actie dus, maar volgens deskundigen is het niet goed voor je gezondheid. Vooral vrouwen kunnen er last van krijgen als ze regelmatig hun plasje onder de douche laten lopen. Staan is voor vrouwen een slechte plashouding omdat hun bekkenbodemspieren dan niet volledig kunnen ontspannen.

Mannen zitten anatomisch gezien net wat anders in elkaar. Een man kan makkelijk staand plassen, daarom doen ze het zo vaak in het wild, zoals tegen een lantaarnpaal of boom. Urologen zijn het erover eens dat een man geen problemen hoeft te ondervinden van plassen onder de douche, maar als het niet zo makkelijk meer gaat, zoals tijdens het ouder worden, dan kan hij beter gaan zitten. Als de straal minder krachtig wordt dan is zittend plassen verstandiger.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Dan is er ook nog het geestelijke aspect. Als je telkens gaat plassen als de kraan of douche loopt, dan gaan je hersenen op een gegeven moment een lopende kraan associëren met plassen, en dat kan op termijn klachten opleveren. Het wordt namelijk lastig als je bij elk geluid van (spetterend) water de drang krijgt om naar het toilet te moeten. Kortom; het is goed voor het milieu als je onder de douche plast, maar minder goed voor je lichaam.

Poll Plas jij onder de douche?

Nooit28%
Soms48%
Dagelijks24%
Ik heb niet eens een toilet0%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.