Kaktransplanties dé oplossing tegen dementie en anorexia?

0 Shares

Zit je urenlang op de wc en weet je inmiddels niet meer of de wc-bril onderdeel is van je achterwerk? De bruine rakker van iemand anders kán dan de oplossing bieden. Maar kan zo’n kaktransplantatie ook helpen tegen dementie en anorexia?

Vervelende bacteriën

Onze darmen zitten natuurlijk vol met bacteriën. Onder deze bacteriën valt ook de bacterie Clostridium difficile, ook wel C diff genoemd. Over het algemeen brengt deze bacterie niet zoveel schade aan, het is zelfs een goede bacterie. Maar wanneer je aan sterke antibiotica zit kan de bacterie toch wel wat problemen gaan opleveren. De bacterie reageert namelijk vijandig op antibiotica. Je kunt dus vreselijke pijn en enorme diarree krijgen. Ook hoort braken erbij. Met soms de dood als gevolg. Met een stoelgangtransplantatie kunnen deze problemen worden opgelost. Via een sonde in de neus of door middel van colonoscopie wordt de darmflora van iemand anders in jouw “zieke” darmflora ingebracht. De resultaten zijn fantastisch, dus zijn onderzoekers nu bezig om te kijken of anorexia, dementie, autisme en zwaarlijvigheid ook behandeld kunnen worden.

Gele soep

Dat onze poep (en die van dieren) vol goede voedingsstoffen en bacteriën zitten is natuurlijk al tijden bekend. Poep kan prima gebruikt worden als mest en zelfs als brandstof. Maar het gaat nog verder terug. In documentatie uit het oude China hebben verschillende schrijvers het al over gele soep. Deze “gele soep” is zeer waarschijnlijk poep in vloeibare vorm. Deze gele soep werd veelal gebruikt om hevige diarree en voedselvergiftigingen op te lossen.

Stoelgangbank

Ja, het is net zo iets als een spermabank. De stoelgangbank. In de Belgische stad Gent staat er één. De vrijwilligers kunnen daar gratis hun poep binnen brengen. Maar de eisen liggen behoorljk hoog. Zo moeten de uitwerpselen binnen één uur ingeleverd zijn. Daarnaast zijn er nog tal van andere vereisten waar je aan moet voldoen. Want ondanks dat jij misschien nergens last van hebt, hoeft dat niet te gelden voor anderen.

Klinische studies

De Gentse stoelgangbank wordt, door het succes, steeds populairder. Maar er moeten wel genoeg uitwerpselen binnen blijven komen. Daarnaast zijn er inmiddels meerdere studies gedaan. Ruim 300 om precies te zijn. En ja, al deze studies gaan over stoelgangtransplantaties. Uit deze onderzoeken blijkt dat een dergelijke transplantatie een oplossing kan zijn tegen anorexia, autisme, dementie en zwaarlijvigheid.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

176
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.