Ga ik dit jaar overstappen naar een nieuwe zorgverzekering? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Ga ik dit jaar overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

Voordat we dieper ingaan op dit onderwerp is het goed om te weten dat je jouw zorgverzekering kan wijzigen tot en met 31 december 2019. Wanneer je een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten dan moet de oude in ieder geval opgezegd zijn voor 1 januari 2020. Na de opzegging heb je nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Hoe werkt het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

Als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering aanvraagt, zegt je nieuwe verzekeraar automatisch je huidige verzekering voor je op. Je hoeft in dat geval je oude zorgverzekeraar niet zelf op te zeggen. Dat doet je nieuwe zorgverzekeraar dus. Wanneer je langer bedenktijd wilt hebben dan dien je de verzekering zelf voor 1 januari op te zeggen en een nieuwe af te sluiten voor 1 februari.

Waarom overstappen naar een andere zorgverzekering?

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan in sommige situaties een goed idee zijn. Mensen stappen vaak om verschillende redenen over, maar dit zijn de drie belangrijkste redenen om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

  1. Een lagere premie. De premie tussen verzekeraars onderling kan namelijk aanzienlijk verschillen. Dit geldt zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering.
  2. Wanneer je niet tevreden bent over de service of dekking van je huidige zorgzekering dan is overstappen een goed idee!
  3. De dekking past niet meer. Als de dekking van je huidige zorgzekering niet meer bij je past dan is overstappen ook een goed idee! Zo kan je een zorgverzekering kiezen die precies bij jouw wensen past.
Bekijk ook:
Top 10 oma’s middeltjes tegen ziekten en kwalen

Zorgverzekeraars vergelijken

Als je op zoek bent naar een nieuwe zorgverzekering dan kan het vergelijken van de zorgverzekeringen een handig hulpmiddel zijn. Zo heb je snel overzichtelijk wat de tarieven zijn en wat voor dekkingen de zorgverzekeraars aanbieden. Gemiddeld heeft een zorgverzekeraar tussen de 1 en 3 basisverzekeringen. Dit kan vaak aangevuld worden met aan aanvullende verzekering en vaak ook nog een apart tandartspakket.

Heb je weinig zorg nodig dan kan je voor de goedkoopste zorgverzekering gaan. Loop je vaak bij de fysiotherapie? Dan is een aanvullend pakket een goede optie. Stel jezelf altijd de vraag of je een verzekering nodig hebt of misschien in de toekomst nodig zal hebben. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen, want de kosten kunnen hoog oplopen als je niet verzekerd bent.

918

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.