Een gezonde kerst; de beste ideeën op een rijtje 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Een gezonde kerst; de beste ideeën op een rijtje

De kerstperiode gaat gepaard met een hoop gezelligheid, kerstliedjes en saamhorigheid. Deze periode gaat echter ook veelal gepaard met veel eten. Iets dat niet (meer) bij iedereen zijn/haar gewenste lifestyle hoort.

Klinkt dat bij jou bekend in de oren? Ga je bijvoorbeeld al naar de fitness Ridderkerk en wil je ook graag tijdens kerst gezond leven? Dan vind je hieronder enkele geschikte ideeën. Met deze ideeën kun je van de gewenste gezonde kerst genieten.

Zet gezonde maaltijden op tafel

Tijdens kerst is de verleiding groot om veel te eten. Lekkere chocolaadjes, andere lekkernijen en heerlijke avondmaaltijden vinden bij veel mensen de weg naar hun mond.

Wil je dit in 2022 echter anders doen? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een gezond kerstdiner. Zoek via Google naar gezonde kerstrecepten en zet uitsluitend gezonde recepten op tafel. Je geniet in dat geval net zo erg van kerst, maar bent wel op een gezonde manier bezig. Dat betekent dat je 2023 niet direct met een achterstand begint op het gebied van lichaamsgewicht.

Haal minder lekkernijen in huis

In de periode voor kerst is het een gekkenhuis in de supermarkten. Iedereen wil namelijk lekker eten en allerlei lekkernijen in huis halen. Is dat ook iets dat jij voorheen deed? Dan is 2022 het juiste jaar om dat een halt toe te roepen. Als je een gezonde kerst wilt hebben, moet je zo min mogelijk lekkernijen in huis halen.

Bekijk ook:
Ben jij een pessimist of optimist?

Dit is eigenlijk onwijs simpel: als je geen lekkernijen in huis hebt, kun je ze ook niet opeten. Dit klinkt wellicht als een cliché, maar het is één van de beste tips die gegeven kan worden.

Kom tijdens kerst ook in beweging

Is kerst voor jou normaal gesproken een periode om lekker achterover te leunen? Dan is het moment aangebroken om deze routine aan te passen. Ook tijdens kerst kun je namelijk prima in beweging komen:

  • Ga naar een ijsbaan en schaats de nodige rondjes. Als één sport bij kerst past, is het wel schaatsen. Bind daarom je schaatsen om en schaats de nodige rondjes. Heerlijk!
  • Ga een heerlijk stuk wandelen tijdens de kerstdagen. Tijdens de kerstdagen ben je hoogstwaarschijnlijk vrij van werk, waardoor je alle tijd hebt om in beweging te komen. Ga tijdens de kerstdagen lekker een stuk wandelen en verbrand daarmee de nodige calorieën. Wandelen is bovendien lekker om even je koppie leeg te maken.
  • Ga een flink stuk fietsen. Ben je niet zo’n liefhebber van flinke afstanden wandelen? Pak dan de fiets. Ga een mooi stukje bij je in de buurt fietsen, plof bij een restaurantje neer om wat lekkers te drinken en vervolg je weg weer.
Bekijk ook:
7 geniale relatietips die ieder koppel gelukkiger maken

Een andere optie is uiteraard om naar de sportschool te gaan. Of dit tijdens de kerstdagen mogelijk is, hangt volledig van je personal trainer/sportschool af. Grote kans dat de deuren tijdens de kerstdagen gesloten blijven, maar dat deze op derde kerstdag weer open staan. Tijdens derde kerstdag zou je dan eigenlijk de eerste moeten zijn die alweer gaat trainen!

Maak je wensen bespreekbaar bij je familie

Ga je kerst dit jaar met je familie vieren? Dan is het belangrijk om je wensen met hen te delen. Geef aan dat je zo gezond mogelijk wilt eten. En dat je vooral weinig lekkernijen op tafel wilt hebben staan. Grote kans dat je familieleden hier maar al te graag bij helpen. Maar, uiteraard komt het ook op je eigen discipline aan. Als je familieleden wel lekker zitten te smikkelen, moet jij sterk zijn.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.