Dit is waarom we elke dag zouden moeten fietsen! 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom we elke dag zouden moeten fietsen!

Nederland is een fietsland. Overal ter wereld staan we bekend om de volle fietsenstallingen in onze grootste steden, de fantastische fiets infrastructuur en de wijze waarop zelfs zeer jonge kinderen zelf met de fiets naar school vertrekken. Fietsen zit in ons DNA. Toch zijn we dit door de jaren heen wat minder gaan doen. Steeds meer gezinnen beschikken over twee auto’s en dan is het toch wel héél makkelijk om snel de auto te pakken. Dit terwijl het stiekem veel meer voordelen zou hebben als we elke dag de fiets zouden pakken. Niet alleen voor de portemonnee, maar ook voor de gezondheid! En nee, dit betekent niet dat je iedere dag tientallen kilometers moet fietsen. Ook een klein stukje fietsen op een fiets elektrisch kan al heel wat voordelen opleveren. Wil jij ook graag weer wat meer gaan fietsen, maar ben je nog altijd niet overtuigd van de voordelen als je de auto laat staan? Hier lees je precies waarom we eigenlijk elke dag zouden moeten fietsen.

Bekijk ook:
Snel conditie opbouwen: met deze 6 tips lukt het echt

Meer bewegen

We bewegen te weinig. Dat is een feit. Uit onderzoek is gebleken dat circa de helft van de Nederlanders te weinig beweegt. Hierbij komen ze niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging van dertig minuten per dag. Schrikbarend. Het menselijk lichaam is immers niet gemaakt om alleen maar te zitten. Het moet in beweging blijven om de gezondheid te kunnen waarborgen. Wie te weinig beweegt, loopt het risico op grote gezondheidsproblemen. Weinig bewegen is niet alleen slecht voor de fysieke gezondheid, ook voor de mentale gezondheid.

Laat daarom wat vaker de auto staan en pak de fiets. Juist voor die kleinere afstanden. Een boodschap doen? Pak dan even snel de fiets. Je bent vrijwel even snel en zo creëer je toch wat extra beweging in je dagelijkse activiteiten.

Dit is waarom we elke dag zouden moeten fietsen! 9

Calorieën verbranden

Tijdens het fietsen verbrand je relatief veel calorieën. Bovendien is het een work-out die iedereen kan doen. Zelfs mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen vaak wel goed fietsen. Zeker doordat er tegenwoordig ook veel hulpmiddelen zijn. Met een elektrische fiets dames wordt het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om lange afstanden te fietsen. Zelfs wanneer je hier zelf niet geheel toe in staat bent. Dat betekent echter niet dat je helemaal niets meer doet. Ook dan moet je nog altijd in beweging komen. Je krijgt hier enkel de nodige ondersteuning bij. Zo verbrand je alsnog calorieën. Je kunt tussen de vijftig en honderd calorieën per tien minuten verbranden tijdens het fietsen. Reken maar uit hoeveel je kunt verbranden met een uurtje fietsen per dag!

Bekijk ook:
Ben jij een pessimist of optimist?

Door te fietsen blijf je dus beter op gewicht en kun je zelfs gemakkelijker overtollige kilo’s kwijtraken.

Beter slaapritme

Het is je vast wel eens opgevallen dat je je na een dag bankhangen nóg vermoeider voelt en tegelijkertijd moeilijk in slaap komt. Je lichaam maakt simpelweg niet de juiste hormonen aan. Het lichaam heeft natuurlijk daglicht nodig en beweging om op die manier voldoende slaaphormonen aan te maken. Door te fietsen kun je dus ook jouw slaapkwaliteit positief beïnvloeden.

Dit is waarom we elke dag zouden moeten fietsen! 10

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.