Wat is Bixby? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is Bixby?

Bixby is de virtuele assistent ontwikkeld door Samsung en hiermee de tegenhanger van virtuele assistenten zoals Siri van Apple, Cortana van Windows en Google Assistant. Bixby werd in 2017 geïntroduceerd als opvolger van S voice van Samsung. Bixby is een zelflerende, zeer uitgebreide, virtuele assistent die het mogelijk maakt om de telefoon volledig te bedienen met gebruik van uitsluitend de stem. Bixby is beschikbaar op alle nieuwe toestellen van Samsung uit de s-serie en diverse andere toestellen en tablets.

Wat kun je met Bixby?

Bixby biedt meerdere functies voor je tablet of smartphone. Het houdt dagelijkse routines bij van de consument, waardoor hij mee kan denken met de gebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gebruik van bepaalde apps op bepaalde tijdstippen.

Je kunt Bixby vragen om restaurant aanbevelingen. De persoonlijke voorkeuren worden op basis van eerdere boekingen in kaart gebracht en dit wordt omgezet in de aanbeveling. Bij het koppelen van de telefoon aan tv of speaker, kan Bixby door de zelflerende functie muziek uitzoeken die past bij de smaak van de gebruiker. Het koppelen gaat volledig spraakgestuurd, wat kenmerkend is voor Bixby. De mogelijkheden zijn legio en bij updates worden de mogelijkheden veelal uitgebreid.

Bekijk ook:
Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend

Augmented Reality

Een speciale mogelijkheid die Bixby heeft is de toevoeging van augmented reality, oftewel aangevulde realiteit. Bixby beschikt over “objectherkenning”. De consument maakt bijvoorbeeld een foto van een tas en Bixby kan je doorsturen naar een site om de tas te kopen. Een foto van een menukaart in een andere taal kan omgezet worden in een voor de consument begrijpelijk taal. Bij een foto van een gebouw of standbeeld kan Bixby extra informatie erbij zoeken.

Beschikbare talen voor Bixby

Bixby is beschikbaar in een aantal talen, zoals Duits, Koreaans, Chinees en Engels. Helaas is Bixby nog niet beschikbaar in het Nederlands. Samsung heeft aangegeven dat een Nederlandse Bixby in de maak is, maar het is nog onduidelijk wanneer deze zal verschijnen.

Bixby en andere apparaten

Bixby is niet alleen beschikbaar op tablets en telefoons van Samsung, maar de uit Zuid-Korea afkomstige fabrikant heeft Bixby inmiddels ook geïntegreerd in een lijn koelkasten, de zogenaamde Family Hub lijn. Daarnaast kun je Bixby ook terugvinden in bijvoorbeeld televisies en smartspeakers.

Bixby verwijderen of uitzetten

Wanneer een consument geen gebruik wenst te maken van de virtuele assistent Bixby op zijn telefoon, kan hij wensen Bixby te verwijderen of uit te zetten. Dat is niet altijd even snel en gemakkelijk uit te voeren. Daarnaast is het bij sommige firmware updates volledig onmogelijk om Bixby uit te schakelen, dan wel verwijderen van de telefoon. Is het je gelukt de virtuele assistent daadwerkelijk van de telefoon te verwijderen, dan is het goed mogelijk dat Bixby weer terug komt bij een volgende update van de firmware.

Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

Bixby als een open platform

Samsung heeft Bixby als een open kunstmatige intelligentie platform ontwikkeld. Dat houdt in dat ook andere app ontwikkelaars Bixby kunnen integreren in hun smart software. Voor dit doel heeft Samsung de Developer Portal ontwikkeld waar derde partijen zich kunnen aansluiten en hun applicaties door kunnen ontwikkelen. Hiermee beoogt Samsung om Bixby verder door te ontwikkelen en onmisbaar te maken in veel huishoudens.

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.