Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van een topdekmatras

Een topdekmatras: tegenwoordig schaffen steeds meer mensen er eentje aan. Maar waarom eigenlijk? Omdat een topdekmatras ontzettend veel voordelen heeft!

Wat is een topdekmatras?

Een topdekmatras is een wat dunner matras, welke je bovenop je normale matras legt. Daarom wordt het ook wel een topper genoemd. Een topdekmatras is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, bijvoorbeeld van koudschuim of latex, en voor zowel een- als tweepersoonsbedden.

Verhoog je ligcomfort

Maar waarom zou je een topdekmatras kopen? Allereerst kun je door middel van een topdekmatras het ligcomfort verhogen. Niet alleen letterlijk omdat door een topdekmatras de instaphoogte hoger wordt, maar ook figuurlijk. Doordat topdekmatrassen in verschillende soorten materialen verkrijgbaar zijn, kun je gaan voor een materiaal dat perfect aansluit bij jouw slaapcomfort. Zo biedt koudschuim bijvoorbeeld heel goede ondersteuning en ventileert het goed. Traagschuim is heel goed voor je spieren, doordat het drukverlagend werkt, en latex ligt heel zacht.

Pas de hardheid van je matras aan

Bekijk ook:
De 10 meest herkenbare, ongemakkelijke momenten in de sportschool

Misschien vind je je huidige matras te hard of juist te zacht, maar wil je nog geen nieuwe kopen. Dan biedt een topdekmatras de ideale oplossing. Met een topdekmatras kun je namelijk heel makkelijk de hardheid van je matras aanpassen!

Haal de spleet tussen twee eenpersoons matrassen weg

Heb je een tweepersoonsbed met twee eenpersoons matrassen? Dan kan het zijn dat je de naad tussen de twee matrassen helemaal niet fijn vindt. Doordat topdekmatrassen ook verkrijgbaar zijn in een tweepersoons formaat, kun je hiermee heel eenvoudig de naad ‘weghalen’ zonder dat je het ligcomfort van je eigen matras moet missen.

Verleng de levensduur van je matras

Met een topdekmatras bescherm je je normale matras, doordat je daar niet direct op ligt. Dat betekent dat je normale matras langer mee kan gaan, omdat deze niet slijt en schoner blijft.

Verleng de levensduur van je matras

Tot slot zorgt een topdekmatras ook voor meer gemak. Waarom? Omdat je bij het verschonen van je bed alleen het beddengoed van het topdekmatras hoeft te verschonen. Doordat dit matras een stuk dunner is en daardoor makkelijker te buigen, wordt het gelijk ook een stuk makkelijker om je bed te verschonen!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.