Tips om geld te besparen
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om te besparen: Met deze tips is besparen eenvoudiger dan je denkt!

De stijgende prijzen en inflatie zijn aan niemand voorbij gegaan. Naar verwachting komen miljoenen huishoudens de komende jaren flink in de problemen. Zeker nu het najaar voor de deur staat, maken veel mensen zich grote zorgen. Besparen lijkt belangrijker dan ooit. Maar waar op kun je besparen? Wij delen de beste tips voor besparen.

Tips voor besparen op gas

Aan de stijgende gasprijzen lijkt – tot nu toe – nog geen einde te komen. Rusland draait de gaskraan van West-Europa steeds verder dicht, wat voor oplopende prijzen zorgt. Afgelopen week werd daar nog eens 17% bovenop gegooid. En hoewel de volgende hittegolf in aantocht is, begint het najaar zich al langzaam aan te dienen. Dit veroorzaakt veel kopzorgen voor miljoenen huishoudens.

Doordat je juist gaat besparen op gas, voorkom je onder aan de streep hoogoplopende rekeningen en extra kosten. Check hier onze tips helpen te besparen op gas:

Tip 1: Sluit ramen en deuren

Tijdens de koude dagen zetten de meeste mensen graag hun verwarming aan. Blijven deuren of ramen echter langere tijd open staan? Dan verlaat geproduceerde warmte snel het huis, waardoor je onder aan de streep meer gaat produceren dan nodig en de bedoeling is. Als je alles dicht laat, houdt je de warmte langer in huis en kun je de verwarming op een lager pitje zetten.

Tip 2: Neem kortere douches

Wie vindt lang douchen niet fijn? Vooral het warme water zorgt voor ontspanning en rust. De keerzijde hiervan is, dat je veel gas produceert en daardoor een dikke rekening creëert iedere maand. De tip om te besparen op gas, is om 5 minuten of zelfs korter te douchen. Als je dit doet, kun je per jaar honderden euro’s besparen.

Extra tip: Douche de laatste minuut koud af. Dit is niet alleen goed voor de gasbesparing, maar ook voor de bloedsomloop en energielevel. Je wordt er lekker wakker van!

Tip 3: Uitstellen

Probeer de verwarming niet eerder aanzetten dan onder de 15 graden. Daarboven kun je de kou nog prima oplossen. Bijvoorbeeld met een extra dekbed of door een dikke trui te dragen. En ben je niet thuis of ga je slapen? Draai de verwarming dan helemaal uit. Door dit vaker te doen, wen je gelijkmatig aan de lagere temperaturen in huis en zul je het op den duur minder koud krijgen als voorheen.

Tip 4: Isoleren

Geïsoleerde huizen houden de kou buiten, en de warmte binnen. Dit krijg je voor elkaar door dubbelglas te plaatsen of door speciale strips aan te brengen, die tocht voorkomen. Dit kun je zowel uit handen geven als zelf voor elkaar krijgen.

Tips voor besparen op boodschappen

Het zijn vooral de grote gezinnen in Nederland die last hebben van de inflatie. En dat geldt vooral voor supermarktproducten. Op het moment van schrijven staat de teller op meer dan 10% meer inflatie en zijn de verwachtingen dat dit percentage verder op gaat lopen. Wil jij in het vervolg kortere kassabonnetjes? Lees deze handige tips voor besparen op boodschappen eens:

Tip 1: Eet minder vlees

Over het algemeen zijn vleesproducten uit de supermarkt zeer prijzig. Prijziger dan bijvoorbeeld vleesvervangers. Dat is best gek, aangezien dit maanden geleden juist andersom was. Maar door de inflatie is de prijs van vlees zo aanzienlijk gestegen, dat je bijna het dubbele betaald.

Je kunt vlees vervangen door een vleesvervanger of door simpelweg extra groeten op de scheppen. Bovendien draag je hiermee actief je steentje bij aan het milieu. Twee vliegen in één klap dus.

Tip 2: Koop ingevroren groentes

Wist je dat ingevroren groente even gezond is als verse groentes? In tegenstelling tot potjes, die veel zout bevatten en waar de meeste voedingsstoffen al verloren zijn gegaan. En dat niet alleen. Groentes uit de vriezer zijn een stuk goedkoper, als wanneer je deze vers koopt.

Dit kan zelfs euro’s schelen. En de smaak is meer dan prima! Dit is dus een zeer goede tip als je wilt besparen op je boodschappen.

Tip 3: Ga alleen naar de winkel

Winkelen met anderen vergroot de kans op impulsaankopen. Vooral als de kinderen erbij zijn. Je bent namelijk eerder geneigd om ‘ja’ te zeggen en voor je het weet zit je winkelkarretje vol met spullen die je niet nodig hebt. En schaam je niet, want je bent niet de eerste die dit gebeurd.

Ga alleen en houdt je boodschappenlijstje in de aanslag. Dit vergroot de kans op een kortere kassabon en dus ben je aan het besparen op boodschappen.

Tips om te besparen in het huishouden

Behalve boodschappen en gasrekeningen, heb je eveneens te maken met huishoudelijke producten en dit is een zeer breed aspect. En ook deze kosten zijn niet mis tegenwoordig. Wil jij tips om te besparen in het huishouden? Wij hebben enkele voor jou op een rijtje gezet:

  • Kledinguitverkoop. Dit is dé manier om te besparen op kleding. Ook al zijn het items voor het volgende seizoen, deze heb je dan maar mooi gescoord. En dat voor een klein prijsje. Je kunt nú je slag slaan op zomerartikelen voor volgend jaar.
  • Maak planningen. Door van tevoren te plannen wat je nodig hebt en wat je uit gaat geven, krijg jij jouw financiële situatie inzichtelijk. Dit voorkomt eveneens dubbele uitgaven die je niet nodig hebt.
  • Laat het maken. Repareer kleding of apparatuur voordat je iets nieuws aanschaft. Vaak gaat het langer mee dan je denkt.
  • Bezoek kringlopen. Kringlopen staan vol tweedehands spullen voor een aanzienlijk lage prijs. Dit betreft producten die nog goed werken en een tweede leven verdienen. Je draagt niet alleen positief bij aan het milieu, maar ook aan jouw portemonnee.
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

119

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.