Dit zijn de nagellak trends van 2024
Saved Read later
Deel dit bericht

Kleur je wereld: ontdek de top nagellak trends van dit seizoen

Nagellak is een leuke toevoeging voor je outfit. Nu de zomer in aantocht is, kun je je teennagels weer voorzien van een zomers kleurtje. Maar ook buiten de zomer om, is nagellak een tof product. Met bijpassende nagellak kleuren, zien je vingernagels er verzorgd en opvallend uit. Nu het 2024 is, zijn er genoeg nieuwe nagellak trends te vinden.

In dit artikel worden de nagellak trends van 2024 besproken. Zo bespreken we wat de beste nagellak is. Ook komen we erachter welke nagellak goed is voor je nagels. 

Wat is de beste nagellak?

Wat de beste nagellak is, dat is vrij persoonlijk. Het hangt namelijk af van je eigen wensen en voorkeuren. Er zijn zoveel nagellak trends, dat het bijna te moeilijk wordt om te kiezen. Als je vaker nagellak gebruikt, dan ben je vast tegen een aantal herkenbare zaken aangelopen.

Zo is het zeer herkenbaar, dat je nagellak na slechts een aantal dagen slijt of zelfs loslaat. Frustrerend, vind je niet? Grote kans dat je naar andere nagellak ideeën zoekt. Als je lang wil genieten van je nagellak, dan is gellak een prima oplossing.

Gellak is een populair product, dat je steeds vaker voorbij ziet komen. Je hoeft geen nagelstyliste te bezoeken, want je kunt het thuis aanbrengen. Ja, echt waar! Je gebruikt hierbij een nageldroger of Uv-lamp.

De lamp zorgt er niet alleen voor dat de aangebrachte lak droogt, maar ook hard wordt. Hierdoor geniet je meerdere weken van prachtige nagels, zonder dat je je druk hoeft te maken over beschadigingen of slijtage.

Welk merk nagellak blijft lang zitten?

Als je zoekt naar nagellak die lang blijft zitten, dan is de gellak van Pink Gellac een prima merk om te overwegen voor je thuissalon. Vooral omdat het merk  meegaat met de huidige nagellak trends. Voor ieder seizoen en voor iedere gelegenheid, is er een geschikte kleur beschikbaar.

Bovendien blijft de lak minimaal 14 dagen goed zitten. Mocht je geen fysieke baan hebben, dan kan de lak zelfs langer mooi blijven. Zo kun je er zomaar 21 dagen van genieten. Daarbij is de lak gebruiksvriendelijk en kun je zelfs een starterspakket aanschaffen, om voorbereid aan de slag te gaan.

Bekijk ook:
Deze 9 leuke feitjes over nagellak wist jij nog niet

Waarom is nagellak slecht voor je nagels?

Bij het juiste gebruik, is nagellak geen schadelijk of gevaarlijk product om te gebruiken. Het is echter wel belangrijk om de risico’s te kennen. Dit geldt niet alleen voor “normale” nagellak, maar ook voor gellak. Om de volgende redenen kan nagellak slechts zijn voor je nagels óf huid:

Allergische reactie

Je nagels verzorgen is niet moeilijk, maar kent wel enige precisie. Het is namelijk de bedoeling dat het product alleen op je nagels komt. Nu kan het gebeuren dat je een klein beetje uitschiet en dat kun je gemakkelijk corrigeren met een kleine hoeveelheid nagellakremover of met een nagellak pen. 

Laat je de lak vervolgens drogen? Dan kan dit een allergische reactie op het product veroorzaken. Je huid kan rood worden, gaan jeuken, branden of pijnlijk aanvoelen. Dit komt onwijs vaak voor.

Te lang bewaren

Je kunt nagellak maximaal 6 maanden tot een jaar bewaren. Daarna kun je merken, dat de lak moeilijker wordt om aan te brengen. De lak kan bijvoorbeeld droger worden.

In de zon

Staat je nagellak organizer in de zon? Dat is niet verstandig. Door de warmte veranderd de samenstelling van het product, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. De lak kan vloeibaarder en dunner worden, waardoor het resultaat niet wordt zoals je had gehoopt. Als het gaat om je nagellak opbergen, kun je dit het best doen op een koele en schaduwrijke plek.

Geen basecoat

Haal je je nagellak eraf en zijn je nagels plotseling vergeeld? Daar kun je behoorlijk van schrikken. Het komt echter vaker voor. Dit is de oorzaak van chemische stoffen. In combinatie met de bouwstoffen van je nagels en het kleurpigment van de lak, kan dit voor verkleuring zorgen. Dit kun je voorkomen door eerst een basecoat aan te brengen.

Dit is een doorzichtige lak, die een beschermlaag vormt tussen je nagels en de nagellak. Hierdoor vergelen of verkleuren je nagels niet. Bovendien is het door deze basecoat een stuk makkelijker om je nagellak aan te brengen.

Ventileren

Zowel nagellak als removers, bevatten chemische stoffen. Deze vormen in eerste instantie geen gevaar voor de gezondheid. Het is echter ongezond om deze voor langere tijd in te ademen.

Je kunt hierdoor hoofdpijn krijgen of je misselijk voelen. Het is dus verstandig om de ruimte te ventileren als je je nagels gaat verzorgen. Ook is het handig om voldoende afstand te houden.

Bekijk ook:
Waarom is gel nagellak zo populair

Welke nagellak is goed voor je nagels?

Als je er voor zorgt dat de nagellak niet op je huid terecht komt, zijn de producten veilig om te gebruiken. Je kunt echter niet tot nauwelijks om de chemische stoffen heen. Deze zijn zelfs nodig. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de lak droogt op je nagels en kleurpigment bevat.

Voel je je hier niet comfortabel bij? Nagellak op waterbasis is in dit geval een prima alternatief. Ook dit is één van de nieuwere nagellak trends. Deze producten zijn namelijk vrij van chemische stoffen en hebben een verzorgende werking voor je nagels. 

Ook is het verstandig om je nagels niet week aan week te lakken. Op deze manier krijgen je nagels onvoldoende zuurstof, waardoor deze broos en droog worden. Draag je 2 weken nagellak? Laat je nagels daarna een week even bijkomen. Dit is eveneens de manier om vergeelde nagels te voorkomen.

Tips nagellak gebruiken

Je hoeft geen nagelstyliste te zijn om je nagels te lakken. Er zijn genoeg producten verkrijgbaar om het jezelf makkelijk te maken. We sluiten dit artikel af, door enkele tips met je door te lichten:

  • Gebruik een nagellak organizer: Heb je door de jaren heen verschillende lakjes verzameld? Maak gebruik van een nagellak organizer, zodat je alles netjes kunt opbergen. Dit voorkomt dat je straks moet zoeken naar dat ene lakje dat je wil gebruiken.
  • Bekijk de samenstelling: Ben je op de hoogte van een allergie? Neem als eerst de samenstelling van je producten door. Zo weet je zeker dat je geen reactie krijgt.
  • Bekijkt tutorials: Gebruik je niet vaak nagellak, en vind je het daardoor moeilijk om de lak aan te brengen? Bekijk online tutorials voor extra hulp en uitleg. Oefening baart kunst.
  • Nagelriemen verzorgen: Gebruik na het lakken en vijlen een nagelriemolie om je nagelriemen te verzorgen. Dit is niet alleen voordelig voor droge nagelriemen, maar het bevordert ook de groei van je nagels. Het product is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar.

Conclusie

Voor de nagellak trends van 2024, zat je bij dit artikel aan het juiste adres. Met de zomer in aantocht, wil je je vinger- of teennagels voorzien van een vrolijk kleurtje. Maar ook buiten de zomer om, is het onwijs leuk om je nagels te verzorgen.

Veel mensen bezoeken een nagelsalon, maar dat is niet altijd nodig. Bovendien kan het prijzig zijn. Gelukkig kun je je nagels thuis verzorgen, met de juiste producten. Gellak staat bekend als de beste nagellak. In combinatie met een nagellak lamp, blijft de lak wekenlang mooi. Voor welke kleur ga jij dit keer?

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.