Virusgame Plague ineens mateloos populair 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Virusgame Plague ineens mateloos populair

De game Plague is in 2012 op de markt gekomen en jouw doel als gamer is duidelijk: roei virtueel de mensheid uit. Dat doe je door een parasiet of virus te ontwikkelen en daarmee patiënt zero te besmetten. Daarna kan het spel beginnen, maar het gaat niet vanzelf. Je wordt gedwarsboomd door mensen die resistent raken en nieuwe medicijnen die worden ontwikkeld.

Uiteraard zit jij ook niet stil en hoe meer mensen er besmet raken, hoe meer opties je krijgt om je ziekteverwekker nog effectiever en dodelijker te maken. Als jouw strategisch inzicht goed genoeg is, zal de mensheid het niet bolwerken en verdwijnt van de aarde. De ontwikkelaars van het spel hebben veel contact gehad met de specialisten van het CDC in de VS om de actie zo realistisch mogelijk te maken. Is het spel alleen geschikt voor mensenschuwe pubers die op een zolderkamertje hun vreemde gedachtenkronkels willen uitleven? Inmiddels is het spel al meer dan een miljard keer online gespeeld.

China verbiedt Plague

Na de uitbraak van het Corona-virus werd Plague massaal gedownload in China en vele malen online gespeeld. De Chinese overheid heeft inmiddels opgedragen om het spel uit de apps te verwijderen vanwege de illegale inhoud. De makers van het spel, Ndemic Creations uit Groot-Britannië, benadrukt dat zij daarvoor niet verantwoordelijk zijn en er ook niets aan kunnen veranderen. Het bedrijf zegt contact te hebben opgenomen met de Chinese overheid om informatie te krijgen over hetgeen als illegaal wordt bestempeld. Hierover hebben de gezagdragers in China zich niet uitgelaten, maar een verband met de coronacrisis lijkt voor de hand te liggen. In de meeste andere landen kan het spel tegen betaling worden gedownload. Op YouTube zijn talloze filmpjes beschikbaar met uitleg, zoals deze:

Bekijk ook:
Alle online goksites van Nederland vind je op Sportgokken.eu

Mensen willen hun angsten onder ogen zien

Psychologen verklaren het veelvuldig spelen van dit toch wel bizarre spel door de onzekerheid die zich van veel mensen meester heeft gemaakt. Omdat men niet weet wat men met de spanning aanmoet wordt een dergelijk spel gespeeld. Hierdoor krijgt de speler een beter beeld van zijn grootste angst in verwarrende tijden. Specialisten vermoeden dat veel spelers bewust het spel willen verliezen om de mensheid te laten overleven. Op die manier creëren ze een uitweg om niet te blijven piekeren over wat er zou kunnen gebeuren. Wat het effect op spelers is als de huidige crisis zich zou verergeren is moeilijk te voorspellen.Virusgame Plague ineens mateloos populair 14

Ndemic Creations komt met een extra waarschuwing

De ontwikkelaar van de game beseft inmiddels uiteraard heel goed wat er in de wereld aan de hand is. In een aanvullende boodschap benadrukken ze daarom dat Plague slechts een spel is en beslist niet is bedoeld als een handleiding hoe om te gaan met de Corona-crisis. Men verwijst naar de medische wereld wanneer het gaat om klachten die zouden kunnen duiden op besmetting met het virus.

Bekijk ook:
Online een gokje wagen? Bij deze spellen maak je de meeste kans

Hoe denk jij er eigenlijk over? Zou je dit spel in de huidige tijd gewoon willen spelen of komt het te dichtbij hetgeen er in de realiteit plaatsvindt?

Will you infect the world?

Lees ook: Game releases maart 2020

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.