in ,

CoolCool NiceNice

Komt er een opvouwbare iPhone?

Komt de opvouwbare smartphone van Apple er eindelijk aan?

Komt er een opvouwbare iPhone?

Er zijn nog geen officiële mededelingen gedaan en tot dusverre heeft Apple ontkend dat het bedrijf bezig is om een smartphone te ontwikkelen met een opvouwbaar scherm. Maar echte fans van het merk volgen iedere stap die het bedrijf doet en insiders laten ook wel eens iets los.

Het lijkt er om twee redenen op dat Apple ook bezig is met een nieuwe opvouw iPhone en dat die wellicht al in 2021 zal verschijnen. Dat zou ongetwijfeld een sensatie veroorzaken op de markt en het hart van de liefhebbers sneller doen kloppen.

Inkoop van beeldschermen bij Samsung

Volgens onbevestigde berichten heeft Apple een grote order geplaatst voor opvouwbare schermen bij Samsung. Dat zou beslist niet de eerste keer zijn dat het bedrijf aanklopt bij een van de grootste concurrenten. In 2017 heeft Apple ook tientallen miljoenen beeldschermen laten maken door Samsung. Het was destijds om de nieuwste iPhone tijdig op de markt te kunnen brengen.

Bekijk ook:
Hoe je je smartphone langer goed houdt

Dat Apple naar verluidt opnieuw voor deze weg kiest, lijkt erop te wijzen dat het bedrijf er echt vaart achter zet om ook op dit gebied weer een woordje mee te spreken. Tot dusverre leek het erop alsof Apple deze ontwikkeling niet interessant genoeg vond om aan mee te doen. Misschien heeft een nieuwe ontdekking van het bedrijf, waar onlangs patent voor werd aangevraagd, tot een omslag geleid.

Het zelfherstellende scherm

Iedere gebruiker van een smartphone heeft een hekel aan die krasjes, deukjes en andere onvolkomenheden die een scherm al snel ontsieren. Bij een opvouwbare mobiel is de kans op dit soort lichte beschadigingen uiteraard nog vele malen groter. En als het nu mogelijk zou zijn dat het scherm zichzelf herstelt en er gedurende een lange periode als nieuw zou blijven uitzien? Dat klinkt uiteraard als sciencefiction, maar Apple heeft een patent ingediend voor een zelfherstellend scherm. In combinatie met de bestelling van de Samsung schermen zou dat veelbetekenend kunnen zijn.

Bekijk ook:
Wat is Bitcoin nou precies in normale mensentaal?

Opvouwbare smartphone

De techniek van het zelfherstellende scherm

Apple heeft geen nieuw wondermateriaal uitgevonden dat zichzelf kan repareren. Het gaat om bestaande techniek met een nieuwe toepassing op schermen van mobiele telefoons. Het is de bedoeling om op een scherm een dunne laag doorzichtig materiaal aan te brengen waar de schade van krasjes en dergelijke zal plaatsvinden. Dat zijn die oppervlakkige beschadigingen waar gebruikers zo’n hekel aan hebben.

Dit materiaal kan ‘zichzelf’ herstellen door warmte of via elektriciteit er door te sturen. Apple lijkt te hebben gekozen voor warmte. Kan jij je dat al voorstellen? Je legt je opvouwbare iPhone aan de oplader en behalve de batterij weer op te laden wordt ook je beeldscherm weer als nieuw. Geen lelijke krasjes of andere hinderlijke schades meer te zien.

Voor alle duidelijkheid, de berichten over deze exceptionele iPhone zijn ontleend aan geruchten op het internet. Apple heeft zich er niet over uitgelaten en de techniek van zelfherstellende schermen zou ook gewoon op termijn gebruikt kunnen worden voor nieuwe Apple producten die niet opgevouwen kunnen worden. Maar wat zou jij doen als deze sensationele iPhone op de markt zou komen?

Bekijk ook:
Zo ziet het hotel in de ruimte eruit

Bekijk ook:

Geschreven door Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Met deze heren parfums omarm je de herfst

Supertest: Welke superkracht kies jij?