in

Computergames die je als kind ongetwijfeld speelde

Nostalgie

Als kind speelde we allemaal dolgraag spelletjes net zoals we heel graag tekenfilms keken. Als 90’s kid groeiden we op met PC-games, zoals Freddi fish, Mijnenveger, Rollercoaster Tycoon, The Sims, Zoo Tycoon en Age of Empires. In dit artikel gaan we herinneringen ophalen met een lijst van dit soort nostalgische oude vertrouwde games. Wat zouden we deze spelletjes graag weer eens willen spelen! En geef eens eerlijk toe, deze spellen zijn toch veel leuker dan de apps die we tegenwoordig op onze smartphone installeren?

Rollercoaster Tycoon

Op 12 april 1999 werd de eerste Rollercoaster Tycoon uitgebracht. En er zijn maar weinig games die twintig jaar na de release nog zo populair zijn als Rollercoaster Tycoon. De eerste twee delen van het spel, uitgebracht in 1999 en 2002, worden nog steeds gezien als de ultieme basis. Stiekem waren we ook allemaal wel een beetje sadistisch met het spel. Mensen te lang in achtbanen laten zetten, paden weghalen zodat bezoekers verdwaalden en zeurende bezoekers verdrinken. Allemaal de dagelijkse gang van zaken bij Rollercoaster tycoon.

The Sims

Zelf vond ik het bouwen van de huizen altijd veel leuker dan het uiteindelijk spelen van de game. Beginnen met de basis en vervolgens al je geld uitgeven om de uitbreidingen te kopen, zoals The Sims Vacation, House Party, Hot Date en Superstar. Je eigen gemaakte personages steeds verder laten ontwikkelen door bijvoorbeeld schaken en als je er klaar mee was het zwembadtrappetje weghalen…

Lees ook:
Nikkie de Jager is nieuwe ambassadeur van de Verenigde Naties

En oja.. rosebud;!;!;!;!;! 

Zoo Tycoon

Een logisch vervolg op het bouwen van je eigen pretpark was natuurlijk het bouwen van je eigen dierentuin. Het spel werd op de markt gebracht in 2001. En wat vonden we het fantastisch om te mogen zorgen voor alle dieren. De juiste omgeving voor de dieren te creëren en hier en daar even wat onschuldige dieren bij de leeuwen gooien!

Age of Empires

Met Age of Empires kon je tegen de computer spelen en tegen andere mensen via een netwerk of het internet. Als speler moest je vier grondstoffen verzamelen: voedsel, hout, steen en goud. Daarom kon je gebouwen neerzetten, technologieën ontwikkelen en dorpelingen of militairen trainen. Het voedsel kan verkregen worden door middel van jagen, vissen, landbouw en bessenstruiken te plukken.

Vervolgens kan je allianties afsluiten en/of andere vijanden aanvallen en vernietigen. Je moest ook op je eigen verdediging letten, want de vijanden vielen jou ook aan.

https://www.youtube.com/watch?v=sIeDKDtWZJMhttps://www.youtube.com/watch?v=sIeDKDtWZJM

Nog wat video’s van andere games

Mijnenveger

https://youtu.be/JsvrrtG0qGIFreddi Fish

Worms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe te handelen na overlijden van je ouders

De Google Assistant krijgt nieuwe functies in 2020