Angela Lansbury op 96-jarige leeftijd overleden
Saved Read later
Deel dit bericht

Angela Lansbury overleden op 96-jarige leeftijd: “Hoop dat men mij zag als een oké-meid”

Britse Actrice Dame Angela Lansbury, die wereldwijd beroemd is geworden voor haar rol Jessica Fletcher in de serie ‘Murder, she Wrote’, is gisteren in haar slaap overleden. Ze is 96 jaar oud geworden.

Slechts vijf dagen verwijderd van haar verjaardag

Dame Lansbury is in haar eigen huis overleden. Dit gebeurde in haar slaap. De uitvaart zal in een besloten kring plaatsvinden, en heeft nog geen datum. Deze moet nog bepaald worden.

Haar overlijden vond slechts vijf dagen voor haar 97e verjaardag plaats, zo is door haar familie bekendgemaakt. De actrice laat onder meer haar broer Edgar en drie kinderen na, genaamd, Anthony, Deirdre en David. Ook laat ze drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen na.

Nog niet klaar voor pensioen

Lansbury was nog steeds actief op haar 96 en heeft in 2018 zelfs nog laten weten niet klaar te zijn voor haar pensioen. “Ik denk er soms wel aan”, zo zei de actrice toen. “Dan denk ik: oh nee, poeh, ik kan mezelf niet bij elkaar rapen om dit te doen vandaag. Maar ik blijf het doen. Er zal een punt komen dat ik denk: ik klap de boel op. Ik stop die persoon in de kast en ik ga mijn resterende jaren spenderen met mijn familie.”

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Ze vertelde dat haar familie haar de afgelopen jaren het meeste geluk heeft bezorgd. Toen haar gevraagd werd of er nog een specifiek doel was dat ze wilde bereiken, antwoordde ze het volgende: “Waardig oud worden en hopelijk nog in staat zijn iets positiefs te brengen voor de mensen om me heen. En herinnerd worden als een oké-meid.”

Lange carrière met talloze onderscheidingen

Al acht decennia lang was Dame Lansbury actief in een breed oeuvre aan films, series en toneelstukken, waarvan haar iconoische rol als Jessica Fletcher in Murder, she Wrote, een van ’s werelds bekendste detectiveseries ooit, onmiskenbaar haar meest memorabele is. Deze rol heeft ze van 1984 tot 1996 twaalf seizoenen lang vervuld. Verder is ze ook bekend van onder andere de stem van Mrss. Potts in Disneys Beauty and the Beast (1991), Aunt Adelaine in Nanny McPhee (2005) en Anna Leonowens in meerdere uitvoeringen van de muscial The King and I.

In haar lange acteercarrière heeft Angela talloze onderscheidingen mogen ontvangen. Enkele hiervan zijn zes Golden Globes, een Olivier Award en voor haar gehele oeuvre ontving ze zelfs een Tony Award. Zelfs al voor haar eerste filmrol ooit in Gaslight (1944) werd ze genomineerd voor een Oscar.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

In 2014 is Lansbury door de Britse koningin Elizabeth benoemd tot ‘Dame’. Haar laatste filmrol was een korte verschijning in Rian Johnons detectivedrama Glass Onion: A Knives Out Mystery, die september dit jaar nog verschenen is.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.