winterjassen trends 2020
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de winterjassen trends in 2020?

De winter van 2020-2021 komt er weer aan en dus is nu het ideale moment om alvast te denken aan een winterjas. Modeliefhebbers hebben zich weer opgesloten op hun ontwerperskantoren en kwamen met een aantal trends. Deze modegoeroes kijken altijd een paar maanden verder en hebben daarom nu al ideeën over de trends voor winterjassen in 2020. We hebben een aantal kleurentrends voor winterjassen op een rijtje gezet. Daarnaast komen de evergreens dit jaar ook weer aan bod.

Trends

Modeliefhebbers hebben nu al een idee van wat de komende winter in de mode komt voor winterjassen in 2020. Daarbij zien we dat er voor kinderen een aantal kleurentrends zijn voor het najaar van 2020, zoals bijvoorbeeld lila, donkerblauw en groen. Voor de heren is een zwarte winterjas als basis een trend. Maar mannen mogen experimenteren met de leren winterjas en oversized jas met hoge schouders. Voor vrouwen geldt dat de evergreen winterjassen ook dit seizoen weer mogen.

Wat zijn de winterjassen trends in 2020? 18

Trends voor mannen

Ten eerste de trends voor mannen. De kans is groot dat je als stoere kerel natuurlijk al een zwart leren jasje in je kast hebt hangen. Deze winter komt de zwarte leren winterjas weer in de mode. Heb tenminste een zwarte winterjas in de kast hangen en niemand zal je raar aankijken. Heb je die nog niet, dan wordt het tijd om er nu eentje aan te schaffen.

Want een zwarte jas maakt de man. Deze jas is te combineren met allerlei looks. Zoals bijvoorbeeld een zwart colbert en een nette spijkerbroek. Maar een zwarte parka of zwart bomberjack mag ook. Wie de mode achterna loopt, zal uitkomen bij de leren jas. Deze geven een ‘futuristische look.’

Bekijk ook:
Van pumps tot sneakers: schoenen voor elke gelegenheid

Verder is het geen ramp als je een oversized jas in de kast hebt hangen omdat je tien kilo bent afgevallen. Trek ‘m maar weer uit de kast, want dan ben je de echte modebewuste man. Als je hoge schouders hebt, is dat helemaal mooi meegenomen.

Wat zijn de winterjassen trends in 2020? 19

Trends voor vrouwen

Dit winterseizoen komen de evergreens weer aan bod. Als vrouw ontkom je er eigenlijk niet aan. Het is prima als je een trenchcoat uit de kast trekt. Mannen mogen experimenteren met leren jassen en dat geldt eigenlijk ook voor vrouwen. Je mag zelfs als een echte Martien Meiland een overdadig grote sjaal erbij combineren. En de kans is groot dat als je nu een leren jas koopt, hij volgend jaar ook nog in de mode is.

Wat zijn de winterjassen trends in 2020? 20

Daarnaast is de trenchcoat weer een prima optie. De trenchcoat past goed bij verschillende stijlen. Zo val je in ieder geval niet uit de toon. Not every hero wears a cape. Of toch wel? Want als je een cape of mantel draagt, ben je de modeheld van 2020. Capes en mantels passen heel goed in de overgang tussen de herfst en de winter. Maar aangezien Nederland toch een soort chronische herfst heeft, past ‘ie ook in de wintermaanden prima. Een cape is ook een goed idee, maar als je klein bent is het lastig er eentje te vinden.

Bekijk ook:
Dit zijn de haarkleur trends van 2024 en tips voor de ideale keuze

Wat zijn de winterjassen trends in 2020? 21

Trends voor kinderen

Natuurlijk moet je kind ook met de mode meelopen. Voor dit najaar zijn kleuren zoals groen, lila en donkerblauw weer in de mode. Het gaat dus niet zo zeer om de soort jas die je je kind aantrekt, maar de kleur. Groen en lichtgroen staan deze winter voorop. Niet iedere kind is blij als je met een groene jas aan komt zetten. Maar verder is groen een prima kleur, want er zijn veel stoere jasjes zoals donkerblauwe bomberjacks en lichtgroene winterjassen. Dat is hartstikke herfstproof.

Wat zijn de winterjassen trends in 2020? 22

Geen fan van groen? Dan kun je je kind een lila jas aantrekken. Alleen zijn er maar twee soorten mensen: je vindt het geweldig, of je vindt het verschrikkelijk. Dit jaar zullen vele tinten paars in de winkel hangen, dus de kans dat je ervan moet gaan houden is groot. En nee, lila is niet alleen een kleur voor meisjes. Het is een unisex kleur, wat betekent dat jongens zich prima in een lila jas kunnen vertonen.

Wat zijn de winterjassen trends in 2020? 23

Maar als je dat niet ziet zitten, kun je beter kiezen voor donkerblauw. Donkerblauw en marineblauw zijn kleuren die compleet tijdloos zijn. Ieder jaar kun je dus van deze kleur gebruik maken. Dat scheelt centen als je niet ieder jaar een nieuwe jas voor je kind wilt kopen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.