10 tips om je duurzaamheid te verhogen met makkelijke trucjes 9
Saved Read later
Deel dit bericht

10 tips om je duurzaamheid te verhogen met makkelijke trucjes

Duurzaamheid. Tegenwoordig hoor je dit begrip overal voorbij komen (tenzij je onder een steen hebt geleefd). Het komt er op neer dat we wat beter voor onze planeet moeten zorgen, want ze suggereren dat de aardgas binnen twintig jaar op kan zijn. De berichtgeving van de politieke partijen neemt hierover flink toe. Het is hierin wel lastig te bepalen wanneer je als een persoon duurzaam bezig bent. De ene investeert namelijk liever een kwaliteitsproducten, terwijl de ander investeert in nieuwe energie. 10 tips wat je zelf kunt doen om je duurzaamheid te vergroten, lees je hieronder! 

1. Eet een aantal dagen in de week geen vlees.

En nee, dit hoeft niet te betekenen dat je gelijk voor altijd over moet stappen op vegetarisch eten. De bewustwording hierin zegt al voldoende om af en toe wat dagen met vlees over te slaan. Kies bijvoorbeeld voor kikkererwten, bruine bonen of een stukje plantaardige kip. Zo help je mens en milieu.

Bekijk ook:
De kracht van power napping: waarom bedrijven als Google en Apple het omarmen

2. Gooi minder snel producten weg

Weer een rondje supermarkt. Weer een tros bananen, beleg en een extra pak yoghurt. Prima dat je deze producten allemaal koopt, maar zorg er wel voor dat het allemaal opgaat voor de laatste houdbaarheidsdatum.

3. Isoleer je huis

Je huis goed isoleren betekent minder stroom verbruik, wat daarnaast voordelig is voor zowel je portemonnee als ons milieu.

4. Onder de 20 KM met de fiets

Dat bewegen gezond is weten we allemaal, maar de auto pakken is toch vaak makkelijk en snel. Probeer deze gewoonte af en toe te vermijden en pak je fiets of je skeelers. Met een rit minder help je meteen de natuur.

5. Nee / Nee sticker op de deur

Wist je dat een gemiddeld huishouden jaarlijks zo'n 1.720 reclamefolders door de brievenbus krijgt? Als je toch vaak de helft in de prullenbak gooit, kun je net zo goed een sticker op je deur plakken. Zonde van het papier.

Bekijk ook:
Vrijmibo: ontspannen afsluiter of extra uurtje gezeik van collega’s?

6. Naar de kringloopwinkel

Mocht je op zoek zijn naar iets voor in je huis, kun je ook vaak terecht bij de kringloopwinkel. Voor een prikkie scoor je daar de spullen die je nodig hebt waardoor je niet weer een nieuw product in de winkel hoeft aan te schaffen.

7. Naar een weggeef winkel

Je kunt niet alleen zelf spullen scoren bij een kringloopwinkel, je zou ook zelf je eigen spullen hier naar toe kunnen brengen. Zo maak je de mensen die het misschien meer nodig hebben, enorm blij.

8. Korter douchen

Wist je dat je door maximaal 5 minuten te douchen, gemiddeld een huishouden 1,5 jaar kan koken op het gas wat is bespaard door deze vermindering? Korter douchen vermindert vaak niet eens je douchegemak, maar scheelt wel voor het milieu. Waar wacht je nog op?

9. Duurzame drinkbeker

Waarbij je vroeger nog honderden plastic flesjes per maand er doorheen dronk, kun je nu ook kiezen voor de fantastische soorten drinkbekers die je nu voorbij ziet komen. Deze kun je vaker gebruiken en zo weet je zeker dat je onderweg genoeg water drinkt.

10. ‘S nachts wassen

Veel bedrijven werken met zogenaamde voordeel uren. Dit houdt in dat je vaker ‘s nachts goedkoper kunt wassen dan overdag. Vaak heb je nu alle machines uitstelfuncties, waardoor je eenvoudig je was later op de dag aan kunt zetten. Dit scheelt enorm in de kosten.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.