Waarom een elektrische tandenborstel een goede investering is

0 Shares

Poets jij je tanden dagelijks met een handtandenborstel? Dan is dit het moment om deze te verwerpen in de prullenbak en hiervoor in de plaats een elektrische tandenborstel te gaan gebruiken.

Een elektrische tandenborstel van bijvoorbeeld Philips Sonicare of Oral-B zorgt namelijk voor een goede mondgezondheid, wat dus ook weer resulteert in een algehele goede gezondheid. En wat is er nu beter dan investeren in je eigen gezondheid?

Met een elektrische tandenborstel algehele gezondheid verbeteren

Jij bent je waarschijnlijk ook steeds meer zorgen gaan maken over je gezondheid. Zo is de inname van vitamine D, voldoende ontspanning en goede voeding belangrijk, maar ook zeker de mondverzorging. Een goede mondverzorging begint bij een elektrische tandenborstel. Deze voorkomt onder andere een (vergevorderde) tandvleesontsteking.

Een tandvleesontsteking brengt niet alleen enorm veel schade in de mond. Ook heb je een grote kans op andere ziektes. Denk hierbij aan hartziekten, vaatziekten en diabetes. Ook kanker of een erge vorm van Covid-19 blijft hier niet bij uitgesloten. Til uw mondgezondheid naar een hoger level en poets met een elektrische tandenborstel.

Waarom niet gewoon een handtandenborstel gebruiken?

Een handtandenborstel is niet voldoende om de mondgezondheid goed op peil te houden. Door de tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel, verwijder je tandplak veel doeltreffender en voorkom je dus een tandvleesontsteking of gaatjes.

De motor in de tandenborstel die automatisch ongekend veel poetsbewegingen maakt, zorgt ervoor dat je zelf de poetsbewegingen niet meer hoeft te maken. Dit scheelt u moeite, nadenken en tandartsbezoeken of ziekenhuisbezoeken.

Nóg beter tandenpoetsen met de een smart Philips tandenborstel

Tegenwoordig heeft vrijwel ieder apparaat wel een slimme functie. Philips Sonicare heeft op de Smart-serie tandenborstels een Bluetooth-verbinding toegepast. Je kunt een Philips Sonicare tandenborstel op deze manier direct verbinden met de Philips Sonicare app.

In de app kun je de poetsprestaties bijhouden en vervolgens opslaan. Zo kun je zelf inzien wat goed ging tijdens de poetsbeurt en wat de eventuele verbeterpunten zijn. Je kunt de informatie ook tonen aan de tandarts of mondhygiënist. Zo is hen ook bekend wat de stand is van uw mondverzorging.

Is er voor elk budget een Philips Sonicare sonische tandenborstel?

Een misopvatting over tandenpoetsen met een Philips Sonicare tandenborstel is dat het kostbaar is. Dit is totaal niet zo. Voor iedere portemonnee bestaat er een sonische tandenborstel van Philips Sonicare.

Belangrijk is om de gouden regel voor een goede mondgezondheid te onthouden, namelijk: maak altijd de overstap van een handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel. Je gebit zal je dankbaar zijn voor deze mooie investering.

Tips om de mondgezondheid te optimaliseren

  1. Kies altijd voor een elektrische tandenborstel, laat de handtandenborstel achterwege
  2. Poets je tanden tweemaal op een dag, per poetsbeurt 2 minuten lang
  3. Wissel van opzetborstel na 3 maanden om uw tanden optimaal schoon te houden
  4. Gebruik ook tandstokers of ragers om de ruimtes tussen de tanden te reinigen

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

161
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.