Waardetransport overvallen: de kogels vlogen je om de oren!

Waardetransport overvallen: de kogels vlogen je om de oren!

0 Shares

Het is een wonder dat er geen burgers en agenten gewond zijn geraakt woensdagmiddag in Amsterdam. Bij het pand Schöne Edelmetaal, waar onder meer in goud wordt gehandeld, werd een waardetransport overvallen. 

De beoogde buit zou bestaan uit goud en diamanten. Deze zijn samen tientallen miljoenen waard. Er wordt een bedrag genoemd van 50 miljoen.

Tijdens de vlucht van de verdachten en de achtervolging door de politie, zijn er diverse schoten gelost. De overvallers gingen er vandoor in meerdere auto’s. De verdachten waren zwaar bewapend bleek toen er een vuurgevecht begon en de overvallers met automatische wapens op de politieagenten begonnen te schieten.

Dit alles gebeurde vlakbij een supermarkt. Het moet een enorme indruk hebben gemaakt op de omwonenden en bedrijven om dit vuurwapengeweld mee te moeten maken. Ook de chauffeurs van het waardetransport zullen heel angstige momenten hebben meegemaakt.

Zes aanhoudingen

Vanuit Amsterdam werden de verdachten achtervolgd door vele politieauto’s. Bij Broek in Waterland stopte een vluchtauto en rende de overvallers een weiland in. Daar is opnieuw geschoten. Er zijn daar zes aanhoudingen verricht.

Er zijn twee verdachten gewond geraakt. Twee verdachten hadden zich in kliko’s verstopt, een ander werd door een politiehond gegrepen. Zij zijn aangehouden.

Een van de verdachten is overleden, hij werd geraakt door een kogel. Men weet nog niet of de kogel, die de verdachte heeft geraakt, afkomstig is uit een dienstwapen van de politie. Dit wordt nog onderzocht.

De rest van de overvallers zijn ontkomen. Tot nu toe zijn er zeven verdachten aangehouden. Eén overvaller is bij Rotterdam opgepakt. Volgens de politie komen de verdachten uit het buitenland. Het zou gaan om Franse en Belgische professionele criminelen, volgens de politie.

Later in de middag zijn er twee uitgebrande auto’s gevonden, waarschijnlijk beiden vluchtauto’s. Naar de overige voortvluchtigen wordt nog gezocht.

Persconferentie

De Amsterdamse politie hield woensdagavond een persconferentie waarin zij vertelden over de overval. Mede dankzij de samenwerking met een politiehelikopter is een deel van de overvallers aangehouden. De plaats delict wordt nu bewaakt door zwaarbewapende agenten.

Omwoners van de plaats delict zijn erg geschrokken. Zij konden in eerste instantie niet geloven wat er gebeurden. Toen zij al die politieauto’s zagen en opeens schoten hoorden, besefte zij dat het menens was en zijn zij naar binnen gevlucht. Er is een kogel bij een bewoner door het slaapkamerraam gegaan. Volgens een andere bewoner was er flinke paniek.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

147
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.