Niet tevreden met je gebit? De beste oplossingen op een rijtje 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Niet tevreden met je gebit? De beste oplossingen op een rijtje

Iedereen is uniek. Dit geldt voor uiterlijke kenmerken, zoals je gebit. Ben je op dit moment niet tevreden met jouw unieke gebit? Dan is het gelukkig op meerdere manieren mogelijk om hier iets aan te doen. De verschillende mogelijkheden die je hebt, worden in het kort in dit artikel besproken.

Waarom ben je niet tevreden met je gebit?

Je zou eerst moeten kijken naar je huidige gebit. Wat is precies de reden dat je niet tevreden met je gebit bent? Ben je bijvoorbeeld van mening dat je tanden te scheef staan? Of vind je wellicht dat je tanden iets te geel zijn? In beide gevallen heb je de keuze uit geschikte oplossingen.

Bepaal in ieder geval eerst waarom je niet tevreden met je gebit bent. En kies vervolgens voor één van onderstaande oplossingen.

Oplossingen voor scheve tanden

Heb je op jonge leeftijd geen beugel gedragen? Dan is de kans groot dat je op dit moment scheve tanden hebt. Maar, scheve tanden kunnen zich ook door de jaren heen vormen. Mocht je op dit moment scheve tanden hebben, kun je hier gelukkig het nodige tegen doen.

De beste optie is om een beugel te dragen. Een beugel zet de tanden als het ware op spanning. De tanden zijn hierdoor in staat om recht te groeien, waardoor je weer zonder zorgen kunt glimlachen. Voordat het zover is, moet je wel een geschikte beugel dragen.

Bekijk ook:
Move over skinny, de flared jeans is terug!

Een ware trend op dit gebied is de onzichtbare beugel. Een onzichtbare beugel, bijvoorbeeld van Airsmile, is helemaal niet zichtbaar. Andere mensen zien hierdoor niet dat je een beugel draagt. Maar, dit merk je wel duidelijk aan je eigen tanden. Je eigen tanden gaan namelijk rechter en rechter staan, waardoor je het gewenste gebit creëert. Zonder dat andere mensen dus zien dat je überhaupt een beugel draagt.

Een andere optie is om een kaakoperatie te ondergaan. Dit is wel een vrij hevige ingreep, waardoor je dit niet zomaar doet. Zo’n operatie kun je bovendien niet zomaar ondergaan. Je moet hiervoor eerst doorverwezen worden naar een specialistische arts.

Oplossingen voor gele tanden

Ben je van mening dat je tanden op dit moment te geel zijn? Dan kun je hier ook het nodige tegen doen:

  • Tanden laten bleken bij je tandarts. Er zijn meerdere bedrijven waar je je tanden kunt laten bleken, maar lang niet al deze bedrijven doen dit op de juiste manier. Laat daarom je tanden bij voorkeur bleken bij/door je tandarts.
  • Pas op met het drinken van koffie en wijn. Als je koffie of wijn drinkt, kan dit van invloed zijn op de kleur van je tanden. Het is daarom aan te raden om dit met mate te drinken. En om na elke slok ook een slokje water te nemen.
  • Stop met roken. Rook je op dit moment? Dan is dat – uiteraard – de grote boosdoener van je gele tanden. Leg de sigaretten direct aan de kant en steek in het verleden nooit meer een sigaret op. Je merkt dan al snel dat je tanden witter en witter worden.
  • Poets je tanden goed. Uiteindelijk komt veel aan op het poetsen van je tanden. Besteed voldoende tijd aan het poetsen, gebruik een goede elektrische tandenborstel en gebruik goede tandpasta.
Bekijk ook:
Ontdek de echte realiteit achter Instagram en laat vergelijken achter je!

Wil je snel witte tanden krijgen? Dan kom je al snel uit bij een bedrijf dat je tanden kan bleken. In veel gevallen levert dit inderdaad witte tanden op, maar gebeurt dit absoluut niet op een duurzame manier. Kijk dus heel kritisch naar dergelijke bedrijven.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.