Deze 9 leuke feitjes over nagellak wist jij nog niet 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 9 leuke feitjes over nagellak wist jij nog niet

Iedere vrouw heeft wel eens haar nagels gelakt. Ondertussen is het misschien wel vanzelfsprekend geworden en kun je het met je ogen dicht doen. Maar heb je wel eens nagedacht over de weetjes, feitjes en geschiedenis achter nagellak? Wij verrijken jouw kennis graag met een paar leuke feitjes over nagellak waar je op het volgende feestje indruk mee kunt maken.

Nagellak geschiedenis

Wist je dat… Nagellak een lange geschiedenis heeft? Nagellak bestaat al meer dan 5000 jaar. In China maakte ze in 3000 voor Christus al nagellak door bijenwas, eiwitten, gelatine en plantaardige kleurstoffen te gebruiken.

Wist je dat… acrylnagels ook al decennia lang bestaan? Deze werden in 1978 voor het eerst gebruikt door een tandarts. Hij ontwikkelde de acrylnagels door middel van tandheelkundige techniek. Had je toch nog een reden om naar de tandarts te willen gaan!

Wist je dat… een French manicure oorspronkelijk bedacht was voor actrices? In 1975 werd dit gezien als een klassieke en tijdbesparende manier om nagels te matchen met verschillende kledingwissels van actrices. Stylisten en Hollywoodsterren hebben deze manier al gauw overgenomen waardoor het nu zo populair is.

Bekijk ook:
8 simpele beautytips met effect

Wist je dat… nagellak in het oude Egypte gebruikt werd om status aan te duiden? De lagere klassen mochten hun nagels alleen in een lichte kleur lakken, terwijl de mensen met status hun nagels rood mochten kleuren.

nagellak feitjes

Nagellak feitjes

Wist je dat… de duurste nagellak ooit ongeveer 250.000 dollar kost? Het gaat om de Black Diamond King. Deze is gemaakt van 267 karaats zwarte diamanten waardoor de prijs enorm is opgelopen.

Wist je dat… Donkere kleuren sneller schilferen? Dit komt door de hoger pigmentatie. Natuurlijk betekent dit niet dat je nu geen donkere kleuren meer kunt aanbrengen. Breng een aantal dunne laagjes aan zodat je er lang van kunt genieten.

Wist je dat… Nagellak juist niet in de koelkast bewaard moet worden? Dit wordt door veel mensen aanbevolen omdat het beter zou zijn, maar dat is een fabel! Bewaar de nagellak liever op een droge plek op kamertemperatuur. Het bewaren in de koelkast kan ervoor zorgen dat de nagellak gaat kristalliseren. Ook de badkamer is niet aan te raden omdat het daar te vochtig is.

Bekijk ook:
Dit zijn de zomertrends die je niet mag missen!

Wist je dat… Nagellak meerdere functies heeft? Je hoeft het niet alleen op je nagels te gebruiken. Die dunne panty's die steeds scheuren? Doe er een beetje doorzichtige nagellak op en hij zal niet verder scheuren! En goedkope sierraden? Ook daar doe je een laagje transparante nagellak op zodat er geen roest en verkleuring plaats kan vinden.

Wist je dat… nagellak een houdbaarheidsdatum heeft, maar remover niet? Wanneer een flesje nagellak eenmaal open is geweest kun je deze meestal maar 1 of 2 jaar bewaren omdat de samenstelling langzaam verandert. De remover, daarentegen, blijft altijd goed.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.