Klokje voor 28,2 miljoen euro verkocht op veiling 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Klokje voor 28,2 miljoen euro verkocht op veiling

Afgelopen maandag ging het er heet aan toe in Zwitserland, waar meerdere polshorloges voor het goede doel werden geveild. Daar waar we over het algemeen al ondersteboven zijn van horloges van enige tienduizenden euro’s, ging de prijs nu volledig door het dak voor een uniek klokje van Patek Philippe.

Een anonieme beller had waarschijnlijk het voornemen om de veiling niet te lang te laten duren en legde vrijwel meteen het bedrag van 31 miljoen Zwitserse Frank, zo’n 28,2 miljoen euro, voor het unieke horloge neer. Het bedrag komt wel goed terecht, want het komt ten goede aan het onderzoek naar Duchenne spierdystrofie, een ziekte die spieren ernstig aantast en verzwakt.

Een nieuw record

Uiteraard wordt er wel vaker een nieuw record gezet op de prijs die voor een dergelijk kleinood wordt neergeteld, maar waarschijnlijk blijft dit wel een tijdje staan als de hoogste prijs die ooit voor een polshorloge is betaald. Het oude record was desondanks ook niet misselijk, want dat bedroeg 15,3 miljoen euro voor een Daytona Rolex. Dat Paul Newman ooit de drager van het horloge was heeft waarschijnlijk ook meegeholpen om de prijs wat op te drijven. Een jaar daarvoor was het record nog een ‘schamele’ 10 miljoen euro.

Bekijk ook:
De laatste trends op het gebied van Ski- en Snowboardkleding

Een uniek uurwerkje

Het nieuwe recordhorloge is speciaal voor de liefdadigheidsveiling gemaakt door Patek Philippe en wordt door het veilinghuis omschreven als het “meest gecompliceerde horloge” ooit. De tijd van de Swatch lijkt daarmee definitief achter ons te liggen. In totaal zijn er tijdens de veiling zo’n vijftig horloges verkocht, allemaal gedoneerd door gerenommeerde merken als Hublot, Montblanc, Richard Mille en Louis Vuitton. Bij elkaar bracht dit ruim 35 miljoen euro op, allemaal voor het goede doel.

Wil je ook wat bijzonders aanschaffen?

Voor wie zin heeft gekregen om ook een bijzonder horloge te bezitten, is er een tweede kans om toe te slaan. In Genève gaan deze week nog eens 214 zeldzame klokjes onder de hamer. Het dragen van de uurwerkjes in de Amsterdamse binnenstad, of het achterlaten in de kleedkamer van Zuid Franse Ligue 1 voetbalclubs, wordt de bezitter van harte afgeraden.

Aanvullend

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.