Hoe heb je zolang mogelijk plezier van je parfum? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe heb je zolang mogelijk plezier van je parfum?

Het is best lastig om een lekker parfum dames te vinden en als je dat parfum gevonden hebt, wil je hier zolang mogelijk plezier van hebben. Lees onze tips over het aanbrengen van parfum.

Zoek naar warme plekken

Om te kunnen verdampen heeft parfum jouw lichaamswarmte nodig. Parfum breng je daarom aan op jouw lichaam en niet op je kleding. Parfum verdampt het beste op warme plekken op je lichaam waar de bloedvaten dicht onder de oppervlakte van je huid liggen. Hierbij kan je denken aan je polsen, achter je oren, in je nek en je hals en je decolleté. Plekken waar je minder gauw aan zou denken zijn de binnenkant van je ellenboog, je knieholtes en de huid om en in je navel. Bij hele sterke parfums kan het zelfs prettiger zijn om je parfum daar aan te brengen zodat de geur niet te dichtbij je neus zit. Ook in je haar blijven de geurmoleculen goed zitten. Hou er wel rekening me dat de alcohol je haar uitdroogt, dus wees niet te scheutig met het aanbrengen van parfum op je haar.

Parfums met sterke basisnoten

Parfums zijn opgebouwd uit geurnoten. De verschillende lagen in een parfum komen in volgorde vrij. Eerst ruik je de topnoten. Deze zijn vaak fris, fruitig en zoet. Deze noten verdampen als eerste. Als de topnoten vervagen, ruik je de middelnoten of hartnoten. Deze hartnoten zijn langer en rijker aanwezig. Vaak bestaan de hartnoten uit kruiden en specerijen of bloemen zoals gardenia en jasmijn. De middelnoten ruik je ongeveer een uur voordat ze zich mengen met de basisnoten. Deze basisnoten blijf je tot wel vier uur lang ruiken. Experimenteer met een Marc Jacobs parfum en ervaar welke verschillende noten jij ruikt.

Gebruik de juiste hoeveelheid parfum voor jouw huidtype

Hoe snel de geur van een parfum verdampt, is ondermeer afhankelijk van jouw huidtype. Op een droge huid verdampt de alcohol in je parfum sneller dan op een vette huid. Hierdoor zal je luchtje op een droge huid sneller vervagen. Gebruik je voor jouw droge huid een moisturizer dan is het verstandig eentje te kiezen met een geur die hetzelfde is als de geur van je parfum of kies voor een geurloze moisturizer. Als jouw huid verandert door een ander voedingspatroon of door hormonale veranderingen zal je parfum anders gaan ruiken. Wellicht wil je daarom op zoek naar een ander luchtje dan je gebruikelijke parfum.

Luister naar je neus

Het is niet de bedoeling dat de geur van jouw parfum nog lang in een ruimte blijft hangen nadat jij vertrokken bent. Jouw geur reist met je mee en het is belangrijk dat je de balans behoudt. Luister naar je neus, want wat jij zelf ruikt, kunnen anderen ook ruiken. Als je twijfelt, omdat je verkouden bent, vraag je voor de zekerheid iemand in je omgeving hoe het met jouw geur gesteld is.

Bekijk ook:
De 5 populairste herenparfums van dit moment

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.