Bescherm je haar tegen de grillen van koning winter 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Bescherm je haar tegen de grillen van koning winter

Tijdens de winter krijgt je haar heel wat te verduren. De grillen van de winter zijn haast onvoorspelbaar, al zeker in ons land. Koude weersomstandigheden zorgen ervoor dat je dof en vormloos wordt. S ‘ochtends voor de spiegel staan is een nachtmerrie. Bad hairday? Bad hair season! Enorm frustrerend, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je haar te beschermen tegen deze bare omstandigheden! 

Was je haar niet te veel

Tijdens de winter is het belangrijk om je haar niet te veel te wassen. Door je haar te wassen drogen je haarfollikels uit, waardoor je haar stroef en droog wordt. Ga ook niet met nat haar naar buiten, want nat haar in combinatie met koude zorgt ervoor dat je haar nog brozer wordt.

Extra verzorging is een must

Tijdens de winter is je haar dus droger. Slecht nieuws voor diegene onder ons die gezegend zijn met een prachtige bos krullen. Tijdens de winter kan je  er al snel uitzien als een opgeblazen poedel. Daarom is extra verzorging belangrijk. Gebruik natuurlijke oliën om je haar extra te verzorgen. Breng ze aan voor je gaat slapen en spoel ze s ‘ochtends uit en je zal zien dat je haar al snel minder droog zal zijn. Pas ook op met je haardroger. Je haar is in de winter al broos en als je haardroger te hard staat dan maakt het je haar nog kwetsbaarder. Zet je haardroger dus het liefst in een lagere stand.

Bekijk ook:
Alles wat je moet weten over een keratine behandeling

Als je gezegend bent met mooi stijl haar, dan ben je zeker niet beter af. In de winter kan je  nogal wat last hebben van statisch haar, dat komt vaker voor bij mensen met steil haar. Statisch haar wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermijden, je haar staat dan letterlijk langs alle kanten. Je kan dit gelukkig oplossen met enkele simpele tricks. Neem een met haarlak gesprayde borstel en wrijf die over je haar. Steil vervolgens je haar zoals gewenst  Vermijd leave-in conditioner want die maakt je haar nog statischer.

Trendy hoed

Buiten kan je je haar beter beschermen met een trendy muts of hoed. Zo'n hoed staat je vaak erg leuk, maar nog belangrijk: hij beschermt je haar tegen allerlei weersomstandigheden. Zo raakt je haar niet uitgedroogd en zal je haar ook niet zo snel beschadigt zijn. Bang voor een platgeslagen coupe? Gebruik een volumecrème voor je haar samen met droogshampoo, zo blijft je haar zijn vorm behouden!

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.