Koffiemachine gekocht? Nu nog de nodige onderdelen vinden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Koffiemachine gekocht? Nu nog de nodige onderdelen vinden

Je kent het wel: Je hebt geïnvesteerd in een koffiemachine die kwalitatief met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Hij zet de heerlijkste koffie en verspreidt de meest fantastische geuren in huis of op je thuiswerkplek.

Maar zo nu en dan vertoont hij ook kuren en wil je een onderdeel onderhouden of vervangen. Ook reserveonderdelen zoals bijvoorbeeld een extra uitklopbak voor koffie kunnen wel eens handig zijn.

Waar kun je dan handig terecht voor dit soort onderdelen? En zijn er alleen nog onderdelen voor nieuwere modellen koffiemachines te krijgen, of lukt het jou om ook een oudere espressomachine aan de praat te houden met de juiste onderdelen?

Waar vind je onderdelen voor je koffiemachine?

Bij een nieuwe machine vallen sommige onderdelen wellicht nog onder de garantievoorwaarden. Registreer je nieuwe koffiemachine daarom altijd direct na aankoop en bewaar de bon of – beter nog – scan hem zodat de tekst op de bon niet kan vervagen. Je zou niet de eerste zijn die denkt recht op garantie op onderdelen te hebben, terwijl je geen leesbaar bewijs meer kunt overleggen.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Vallen onderdelen niet meer binnen de garantietermijn? Of is het onderdeel defect geraakt door normale slijtage of fout gebruik? Dan zoek je naar een andere oplossing.

Bij nieuwe modellen produceert de fabrikant vaak nog onderdelen, zodat jij of jouw handige klusser het onderdeel kan vervangen. Een kwestie van uit elkaar halen, onderdelen op volgorde leggen (of het gewoon goed onthouden), het versleten of kapotte onderdelen verwijderen, het nieuwe monteren en in de juiste volgorde alles weer terugplaatsen en dichtschroeven.

Bij oude koffiemachines kan de zoektocht naar onderdelen knap lastig zijn. Wil je bijvoorbeeld Espresso onderdelen bestellen en is je machine al jaren niet meer in productie? Vind dan nog maar eens maalschijven, fittingen, stoomkraantjes of verwarmingselementen. Je bent er immers nog lang niet klaar voor om afscheid van je oude vertrouwde espressomachine te nemen!

Online onderdelen bestellen voor oude en nieuwe koffiemachines

Waar een wil is, is een weg. En wie doorzet, overwint de vreemdste obstakels. Datzelfde geldt voor meer en minder voor de hand liggende koffiemachine-onderdelen. Van de zichtbare en onmisbare portafilter tot de kleinste elektronische onderdelen, magneetkleppen of drukschakelaars die in de machine zitten; er zijn oplossingen.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

En ook om te voorkomen dat een defect optreedt zijn er allerlei reinigings- en revisiesets te krijgen. Wanneer je goed voor je spullen zorgt, heb je er het langst plezier en profijt van. Jij laat niemand je ervan weerhouden om elke dag van je kop koffie van versgemalen koffiebonen te genieten. En dus bewaar je de gegevens van een betrouwbare onderdelenleverancier goed. Je weet dat je hem op een dag nodig zult hebben!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

129

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.