4 Seizoenen buiten koken op de Grill Bill Kamado BBQ 14
Saved Read later
Deel dit bericht

4 Seizoenen buiten koken op de Grill Bill Kamado BBQ

In de zomer houdt iedereen wel van een goede barbecue, maar een echte barbecue-fan laat zich door het seizoen niet stoppen. Een fan van barbecue kookt het hele jaar door de beste maaltijden met zijn trouwe en betrouwbare buitenkeuken. Of het nou de lente, zomer, herfst of winter is, dat maakt niet uit. De barbecue, die kan gewoon aan! Daarvoor gebruik je natuurlijk een keramische Kamado BBQ, die van Grill Bill bijvoorbeeld.

Barbecueën hebben we allemaal wel eens gedaan. En dan is het je vast wel eens opgevallen dat er veel verschillende soorten barbecues er zijn. Van kleine goedkope weggooi-modelletjes, tot grote imposante varianten. Een Kamado BBQ is zo'n imposant geval. Met dit keramisch kooktoestel bereid je het hele jaar door de allerlekkerste restaurantwaardige gerechten, gewoon in de de frisse buitenlucht. Er worden zelfs awards uitgereikt voor dit type kooktoestellen. “De Beste BBQ Award 2020″ is dan ook in de wacht gesleept door het al eerder genoemde Nederlandse merk; Grill Bill.

Kamado BBQ

De Kamado BBQ kent zijn oorsprong in het Verre Oosten. Deze BBQ is namelijk bedacht in Japan.  Een Kamado is een oorspronkelijk Japans keramisch kooktoestel waarbij er met houtskool wordt gestookt. Deze manier van koken wordt al eeuwen in Japan gebruikt, en werd na de Tweede Wereldoorlog ook populair in Amerika. Sinds kort is de barbecue ook in Nederland te vinden, en daar zijn we erg blij mee!

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Met een Kamado BBQ kan je namelijk restaurant waardig koken. Deze barbecue heeft immers speciale eigenschappen, waardoor je eten nog lekkerder wordt. Dat komt doordat een Kamado BBQ deels is gemaakt van keramiek. Dit heeft drie belangrijke voordelen ten opzichte van andere barbecues:

  1. De warmte wordt tijdens het barbecueën veel beter vastgehouden
  2. De luchtvochtigheidsgraad wordt hierdoor minder beïnvloed
  3. Hierdoor is een Kamado veel efficiënter qua brandstofverbruik, dat kost je dus minder houtskool!

Dankzij deze voordelen wordt je eten nog lekkerder!

Fun fact: Kamado is het Japanse woord voor “fornuis” of “kookplaat”.

Kamado BBQ van Grill Bill

In Nederland kan je unieke en goed presterende Kamado barbecues halen bij Grill Bill. De barbecues van dit merk zijn net wat anders dan de gemiddelde Kamado. Deze hebben namelijk een uniek design. In plaats van het gebruikelijke golfbalmodel, heeft de Grill Bill Kamado een glad design met een glanzend of mat zwarte glazuurlaag. Dit wordt gecomplementeerd door donkerbruine accenten. Hieronder kan je de Kamado barbecues van Grill Bill zien:

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Barbecue het hele jaar door

Bewust of onbewust zullen de meeste van ons barbecueën associëren met de zomermaanden. Waarom eigenlijk? Het is een beetje gek om alleen gebruik te maken van de barbecue als het mooi weer is. Zeker met het typische Nederlandse klimaat wordt het barbecue gebruik dan flink beperkt. Het is toch zonde om jezelf dat lekkere eten van de barbecue het hele jaar door te ontzeggen. Zeker als je een uitstekende buitenkeuken hebt staan.

Ons advies: barbecue het hele jaar door. Het maakt niet uit of het nou lente, zomer, herfst of winter is. De barbecue kan bijna altijd wel aan. Natuurlijk is het gezelliger bij mooi weer, maar ook met minder warme temperaturen blijft het eten heerlijk. Is het te koud buiten, dan eet je het eten toch lekker binnen op?

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.