Laat de kids eens skeeleren in plaats van achter een scherm zitten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Laat de kids eens skeeleren in plaats van achter een scherm zitten

Nu de koudere en nattere dagen eraan komen zitten veel kinderen weer binnen. Toch kun je ook gewoon met kouder weer buiten spelen, sterker nog, het is zelfs hartstikke gezond. Maar hoe kun je de kinderen stimuleren om toch lekker de buitenlucht in te gaan in plaats van achter een scherm te zitten?

Buiten spelen in de herfst

Een van de leukste activiteiten tijdens de herfst vind ik persoonlijk skeeleren. Skeelers voor een kind zijn niet zo heel duur en je kunt er jaren plezier van hebben! Lekker een blokje om of de adrenaline opzoeken in het skatepark, skeeleren valt meestal wel in de smaak bij kinderen. Daarnaast kun je ook rolschaatsen voor een kind kopen. Dan kunnen jullie samen naar het indoor-rolschaatsen gaan en laten zien dat papa of mama er ook wat van kan.

Voordelen van skeeleren

Wist je dat skeeleren niet alleen leuk is, maar ook nog eens gezond? Vooral de spierontwikkeling van het kind zal genieten van het skeeleren. Zo trainen ze tijdens het skeeleren hun billen, benen, armen en buikspieren. Ook de balans wordt goed geoefend. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de conditie. Skeeleren is een duursport. Je legt in een korte tijd veel afstand af waardoor de hart en longen aan het werk gezet worden.

Een van de grootste voordelen van skeeleren voor kinderen is dat ze actief bezig zijn in de buitenlucht. Het kost niet veel tijd waardoor ze ook na school even een kwartiertje kunnen skeeleren voordat ze aan hun huiswerk beginnen. Het leukste is nog wel dat skeeleren in je eentje kan, maar ook met een groep vrienden of familie. Trek daarom zelf ook af en toe jouw skeelers aan en ga samen met jouw kind skeeleren. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Laat de kids eens skeeleren in plaats van achter een scherm zitten 15

Voordelen van de buitenlucht

Het is wetenschappelijk bewezen dat de buitenlucht gezond voor je is. Wist je bijvoorbeeld dat de buitenlucht je hersenfunctie kan bevorderen? Volgens een studie die de concentratie tussen ADHD en buitenspelen heeft onderzocht, vertoonde de kinderen die buiten speelden een betere concentratie dan die van kinderen met ADHD die binnen speelden. Ook zorgt het buitenspelen voor een goede inname van vitamine D. Dit is een vitamine die we lastig via ons eten binnen kunnen krijgen waardoor het buiten spelen nog belangrijker wordt.

Tevens heeft onderzoek ook uitgewezen dat de natuur ons gelukkig maakt. Het verlaagt stress en heeft een positief effect op je stemming. Het is niet helemaal bekend waarom dit het geval is. Het idee erachter is dat we blij worden van dingen die goed voor ons zijn, en de natuur is een bron van voedsel, bescherming en comfort. Natuurlijke elementen hebben dus een verbeterend effect op ons humeur.

Laat de kids eens skeeleren in plaats van achter een scherm zitten 16

Andere herfstactiviteiten buiten

Natuurlijk bestaat het buiten spelen niet alleen uit skeeleren en rolschaatsen. Tijdens de herfst zijn er allerlei mooie, natuurlijke ontwikkelingen te zien in de natuur. Denk hierbij aan de bladeren die van kleur veranderen en alles wat van de bomen afvalt. Loop eens gezellig een dagje door het bos en verzamel kastanjes! Hiermee kun je later een mooi kunstwerk maken voor thuis of op school. Allerlei verschillende kleuren bladeren verzamelen is ook een hartstikke leuke activiteit die eigenlijk alleen in de herfst mogelijk is.

Maar we mogen vooral de typische buitenspeel-activiteiten niet vergeten zoals tikkertje, verstoppertje, annemaria koek-koek en noem het maar op. Met een groepje vrienden of buurjongetjes kunnen zij zich ook prima vermaken.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.