De 5 meest originele escape rooms ter wereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 meest originele escape rooms ter wereld

Sinds een aantal jaar is het concept van escape rooms razend populair geworden. Hoe kan het dan ook anders. Samen met je vrienden spannende puzzels ontcijferen om een kamer buiten te geraken. Het geeft je het gevoel dat je in een real life computergame terecht geraakt bent.

Ondertussen zijn er al ontelbare escape rooms verspreid over de hele wereld, maar ze zijn niet allemaal even origineel. Hou je van escape rooms? Dan loont het de moeite om deze top 5 van meest originele escape rooms ter wereld eens te checken!

5.The vault (Amsterdam)

Als escape room fanaat in Nederland heb je echt geluk, want één van de beste escape rooms ter wereld is gelegen in Amsterdam. Bij escape room company Sherlocked vind je een unieke kamer, the vault genaamd, waar jij en je team in de voetsporen van dieven mogen treden. Zoals de naam al doet vermoeden draait “the vault” om het breken van de kluis binnen een bepaalde tijd. Dat lijkt op het eerste zicht misschien erg makkelijk, maar je komt voor heel wat uitdagingen te staan. Wil je graag de uitdaging aangaan? Pas dan op dat je niet betrapt wordt!

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

4.Steal the car (Montreal)

Zoals de naam al doet vermoeden draait deze kamer rond het stelen van een auto. Samen met je team probeer je dus om de auto die in de kamer staat te stelen. Het gaat hier niet over een plastic namaakautootje, maar een échte wagen! Deze escape game is een beetje prijzig, maar zijn originaliteit en goede recensies maken dat meer dan goed! Benieuwd naar het leven als carjacker? Probeer dan deze escape room eens uit!

3.Trapped in a room with a zombie (Chicago)

Voor deze spectaculaire escape room moet je wel helemaal naar Chicago vliegen. Deze “trapped in a room with a zombie” escape room biedt je een unieke ervaring en als je in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om eens te doen. In deze escape room word je in een kamer gezet samen met … een zombie natuurlijk. Deze hongerige zombie is vastgebonden aan de muur en elke 5 minuten gaat er een geluid af. Als je dit geluid hoort kan je maar beter op je hoede zijn, want het wil zeggen dat de zombie steeds meer van de muur begint los te breken. Deze escape room is wereldbekend en werd zelfs onderdeel van de wereldberoemde “Big Bang Theory” serie. Hou je van een escape room met een extra griezelfactor? Dan is deze zeker iets voor jou!

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

2.The penitentiary escape room (Londen)

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het leven in de gevangenis eruit ziet? Dan is deze escape room iets voor jou! In deze escape room zit je namelijk opgesloten in de gevangeniskamer van een seriemoordenaar. Het is er stil, koud, maar vooral eng. Je zal dan ook het liefst zo snel mogelijk buiten geraken. Maar makkelijk is het niet, want het is één van de moeilijkste escape rooms die je er kunt vinden. Weet jij jezelf te bevrijden uit deze kille gevangenis?

1.Paradox project (Athene)

Vind je één uur puzzelplezier en avontuur wat weinig? Dan moet je in Athene zijn, want daar is het enigste escapehuis ter wereld. Ja, je ziet het goed! In Athene vind je een heel huis waaruit je moet proberen te ontsnappen. De ontsnapping zou maar liefst 3 uur in beslag nemen. 3 uur je hoofd breken lijkt me geen klus voor beginners, maar misschien wel de perfecte uitdaging voor een professional zoals jij?

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.