in

Zorg goed voor je auto, dan zorgt hij ook goed voor jou

Doet jouw auto nooit wat je wilt? Laat hij je in de steek op de momenten die er echt toe doen? Begint zijn mooie kleurtje langzaam te vervagen, en zie je langzaam de eerste roestplekjes ontstaan? Misschien moet je dan iets beter voor je auto zorgen, zelfs de betrouwbaarste auto heeft tenslotte zo nu en dan wat zorg en aandacht nodig.

Een nieuwe auto in topvorm houden

Heb je een gloednieuwe auto gekocht? Dan kun je al snel denken dat het voorlopig wel even goed zit, qua onderhoud. Hij is hartstikke nieuw, tenslotte, en zou voorlopig nog geen gebreken mogen vertonen, toch?

Dat is maar deels waar. Ja, natuurlijk, je auto is nieuw en je mag verwachten dat je er nog vele jaren plezier van zal hebben. Maar daar zal je ook zelf een beetje je best voor moeten doen. Je mag ervan uit gaan dat je voorlopig niet te maken zal krijgen met slijtage van dure onderdelen in en rond de motor, maar om dat ook in de iets verdere toekomst zo te houden is het wel van belang om ook nu al regelmatig onderhoud te laten plegen. Zie het als een bezoekje aan de tandarts: als kleine probleempjes worden gesignaleerd voordat ze tot grote problemen zijn uitgegroeid, is de behandeling vaak snel en relatief goedkoop. Te lang wachten geeft grote problemen. Breng je auto dus vanaf het begin iedere keer als dat wordt aanbevolen weg voor een beurt, zowel groot als klein, zodat de vakmensen kunnen kijken hoe het met de conditie van je auto is en kunnen ingrijpen voor er grote problemen ontstaan.

Bekijk ook:
Mobiliteit in de toekomst: hoe ziet de wereld er over 10 jaar uit?

Houd hem een beetje schoon

Als je een auto hebt, of deze nu gloednieuw is of al wat ouder, is het belangrijkste eigenlijk dat je hem een beetje schoonhoudt. Dat je auto vies wordt valt uiteraard niet te voorkomen, maar dat vuil en vocht voor problemen zorgen wel.

Roest is een probleem dat je niet wilt hebben in je auto, maar dat bij veel wat oudere exemplaren wel toeslaat. Helemaal voorkomen is lastig, maar er is wel veel dat je kunt doen om het proces te vertragen.

Zorg bijvoorbeeld voor goede automatten die je ook makkelijk uit je auto kunt halen. Automatten beschermen de delen van je auto waar van binnenuit de grootste kans is op vocht, bij de voeten dus. Goede automatten zorgen ervoor dat het vocht en vuil niet tot in je bekleding en zelfs het metaal van je auto kunnen doordringen. Dat is belangrijk, want roest op deze plek vind je vaak pas als het al te laat is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De 5 meest originele escape rooms ter wereld

Horecabedrijven in een dieptepunt