Wolf achtervolgd fietser in Veluwe
Saved Read later
Deel dit bericht

Wolf zet achtervolging in op fietser op de Veluwe

Denk je rustig te fietsen door De Hoge Veluwe, zit een wolf je op de hielen. En nee, het is geen scene uit een of andere horrorfilm. Het gebeurde afgelopen weekend namelijk écht. Een man genoot van zijn fietstocht door het Gelderse natuurpark, toen hij werd opgeschrikt door een voorbij rennende wolf. In eerste instantie leek de wolf terug het bos in te rennen. Maar toen hij achterom keek, kreeg hij de schrik van zijn leven.

Brutale wolf

De achtervolging vond plaats in De Hoge Veluwe. Dit is een nationaal park, in Gelderland. Het park is dagelijks toegankelijk voor bezoekers – ook voor fietsers. De man deed dus niets verkeerd toen hij een fietstocht maakte over de bospaden van het park.

De gebeurtenis is vastgelegd op video en vervolgens massaal gedeeld op social media. Op het filmpje is te zien dat de wolf het pad van de fietser kruist, op één van de vele bospaden. Het dier lijkt het bos in te rennen, maar niets in minder waar. Als de fietser een stuk verder fietst en achterom kijkt, rent de wolf achter hem aan en versnelt de man om aan het dier te ontsnappen.

Bekijk ook:
Worden mensen in de toekomst geprogrammeerd door hersenchips en kunstmatige intelligentie?

De wolf is niet voor het eerst zo brutaal geweest en was al eerder betrokken bij soortgelijke incidenten met mensen. Klaarblijkelijk is het dier zeer geïnteresseerd in de mens – wat vrij uitzonderlijk is.

Geen prooi

Volgens het Wolvenmeldpunt zou het dier geen kwade bedoelingen hebben met de fietser. Door de hoge snelheid van de fiets zou de wolf het als een “spel ervaren hebben ervaren”.

Ook gezien de snelheid van de wolf, zou hij de fietser niet als prooi hebben gezien. Zodra wolven achter een prooi aangaan, halen zij met gemak 40 tot 60 kilometer per uur. En dat was hier niet aan de orde. Prooi of geen prooi: het blijft schrikken. Gelukkig is de fietser er zonder kleerscheuren vanaf gekomen!

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.