Koe breekt zijn heup en wordt aan zijn lot overgelaten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Koe breekt zijn heup en wordt aan zijn lot overgelaten

Afgelopen woensdag is een koe op een verdrietige manier aan zijn einde gekomen. Het dier had namelijk zijn heup gebroken en niemand weet precies hoe dit is gebeurd.

Omstanders hebben ook niet gezien wanneer het dier precies verongelukte. De koe heeft na het ongeluk de hele dag in zijn eentje doorgebracht in de wei. En dat met deze snikhete temperaturen van de afgelopen week. Zonder water of hulp van de boer. Gelukkig werd het dier opgemerkt en besloten verschillende omstanders de koe te helpen.

Ongeluk

De koe werd opgemerkt door omstanders die langs de wei fietste. Het betreft hier het Zuid-Hollandse Krimpen aan de Lek. In eerste instantie werd gedacht dat het dier overleden was, omdat hij niet bewoog. Uiteindelijk begon de koe toch te bewegen. Niemand heeft echter gezien wat er gebeurd is of hoe de koe is verongelukt.

Er bestaan vermoedens dat het ongeluk vroeg in de ochtend plaatsvond, toen de koeien tegelijkertijd binnen werden gehaald. Natuurlijk als preventie tegen de opkomende hitte. In de wei is tenslotte geen enkele beschutting aanwezig. De koe kwam er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf. Hij brak namelijk zijn heup en bleef roerloos op de grond liggen.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Niet helpen

De boer in kwestie zou op de hoogte zijn van de gebroken heup. Tot ieders grote verbazing heeft hij geen actie ondernomen om het dier te helpen of  op zijn gemak te stellen. Bij veel omstanders schoot dit in het verkeerde keelgat.

De koe moet de hele dag in de brandende zon hebben gelegen. Zonder enige beschutting, water of pijnstilling. Met een gebroken heup levert dit natuurlijk ontzettend veel pijn op. Zelfs voor zo'n groot dier.

Troost

Enkele omstanders schoten de koe te hulp. Zo begonnen zij direct met schaduw creëren en troost bieden. Omdat de boer nog steeds geen actie overwoog, werd de plaatselijke politie gewaarschuwd. Deze kwam direct ter plaatse.

Zelfs na verschillende waarschuwingen en gesprekspogingen, weigerde de boer nog steeds actie te ondernemen. Als gevolg daarvan is er aangifte gedaan. Na veel commotie en getouwtrek, is het dier ingeslapen. Dit was de enige manier om hem te verlossen van zijn pijn.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Vooralsnog is het niet bekend wat de vervolgstappen zijn tegen de boer en of de aangifte is doorgezet. Verschillende omstanders hebben het incident gefilmd en gedeeld op social media. Ook hier reageren veel mensen geschokt en noemen het een uiterst triest voorval.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.