Binance vertrekt uit Nederland: dit zijn twee alternatieve crypto exchanges die uitkomst kunnen bieden als je wilt overstappen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Binance vertrekt uit Nederland: dit zijn twee alternatieve crypto exchanges die uitkomst kunnen bieden als je wilt overstappen

Binance, een van de meest bekende en grootste cryptobeurzen ter wereld beëindigt haar activiteiten in Nederland. Dit maakte het crypto handelsplatform op 16 juni bekend. Vanaf die datum worden er geen nieuwe klanten op het platform meer toegelaten, en vanaf 17 juli aanstaande kunnen bestaande gebruikers geen nieuwe activa (waaronder cryptovaluta) meer aanschaffen via het platform. Bezit je cryptovaluta, en handel je op dit moment via de Binance beurs, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een vervangende crypto exchange. Goed om te weten is dat er meerdere geschikte alternatieven zijn voor Binance, waarvan we er hieronder twee uitlichten.

Overstappen naar de Bitvavo exchange?

Is Bitvavo een goed passend alternatief voor Binance? Bitvavo is het meest bekende cryptohandelsplatform van Nederland. Maar liefst meer dan een miljoen mensen gebruiken dit platform om crypto te kopen en te verkopen. Goed aan Bitvavo is dat de website eenvoudig van opzet is, waardoor een Binance gebruiker zeker uit de voeten moet kunnen met de website van Bitvavo. De interface is eenvoudiger dan die van Binance, en bovendien is de website Nederlandstalig. Bellen met de helpdesk? Dat kan bij Bitvavo ook gewoon in het Nederlands, en ook dat is een groot pluspunt ten opzichte van Binance.

Zoals iedere cryptobeurs brengt ook Bitvavo handelskosten in rekening, anders kan het platform simpelweg niet bestaan. Het is belangrijk dat deze handelskosten laag tot heel laag zijn, om te voorkomen dat je veel geld verliest bij het aankopen en verkopen van cryptovaluta. Bij Bitvavo bedragen de handelskosten maximaal slechts 0,25%. Deze kunnen zelfs nog lager uitvallen als je per maand veel crypto verhandelt. Een belangrijke reden om te kiezen voor Bitvavo, als je je cryptovaluta wilt weghalen bij Binance, want dit is natuurlijk iets waar je doorlopend mee te maken hebt. Niemand betaalt graag te veel immers.

Bekijk ook:
Trading bots op Telegram staan centraal: Bitbot leidt als de populairste crypto van 2024

Hoewel Binance een enorm aanbod heeft aan cryptovaluta waarin kan worden gehandeld, heeft Bitvavo ook meer dan genoeg mogelijkheden wat dat betreft. Alle bekende en solide cryptovaluta kun je er verhandelen, maar je vindt er ook allerlei startende altcoins. Je cryptovaluta kun je bij Bitvavo overigens verhandelen in een uiterst goed beveiligde omgeving, en ook het storten van geld in je account, en het weer opnemen ervan verloopt vlekkeloos. Maar er zijn meer redenen om over te stappen naar Bitvavo, nu Binance de stekkers eruit trekt in Nederland. Zo brengt de Bitvavo cryptobeurs over de eerste 10.000 euro aan cryptotransacties geen handelskosten in rekening. En wat dacht je van een bonus die je kunt krijgen als je je crypto overzet van Binance naar Bitvavo? Je krijgt dan 10% APY, en het bonusbedrag kan oplopen tot wel 500 euro. Dit is nog aan de orde tot eind Juli.

Kortom, Bitvavo heeft heel wat voordelen te bieden aan cryptobezitters, en is een goede keuze als je van Binance wilt overstappen naar een andere crypto exchange. Overstappen van Binance naar Bitvavo is verder erg gemakkelijk en zo geregeld. En kom je er niet uit dan is de klantenservice van Bitvavo er om je helpen met arrangeren van de overstap.

Coinbase als alternatief voor Binance

Coinbase heeft sinds september 2022 een registratie bij de Nederlandsche Bank in Nederland. Dit wil zeggen dat je legaal gebruik kunt maken van deze cryptobeurs. Coinbase is van oorsprong Amerikaans, en is opgericht om op een gemakkelijke manier digitale activa en crypto (waaronder Bitcoin) te kunnen kopen en beheren. 56 miljoenen mensen wereldwijd doen dat al, waaronder steeds meer Nederlanders. Coinbase kan dan ook een goed alternatief zijn als je digitale activa bezit bij Binance en wilt overstappen naar een degelijke crypto exchange met veel mogelijkheden.

Bekijk ook:
Memeinator stimuleert de meme coin rally terwijl Ethereum ETF wacht op het oordeel in mei

Een mooi voordeel van Coinbase is dat de exchange een multi crypto wallet aanbiedt, waardoor je als handelaar een geschikte beheer- en handelsomgeving hebt. Daarnaast kun je net als bij Bitvavo een groot aantal verschillende cryptovaluta aanschaffen. En ook goed om te weten is dat de website van Coinbase, net als die van Bitvavo, in het Nederlands beschikbaar is. Ook Coinbase geeft een cadeautje weg aan mensen die een account aanmaken. Registreer je je bij deze exchange, dan krijg je tot 18 dollar aan gratis crypto, zodat je alvast kunt ervaren hoe je in crypto kunt handelen via het platform. Coinbase onderscheidt zich ook van andere exchanges door winkeliers te helpen met de acceptatie van crypto als betaalmiddel in hun winkels.

Hoewel Coinbase een goed alternatief is voor Binance, heeft de beurs wel ook wat nadelen, zeker ten opzichte van de concurrent Bitvavo. Zo zijn onder meer de handelkosten bij Coinbase minimaal 1,4%, en is de exchange vaker overbelast, in het geval er sprake is van piekdrukte en de exchange veel orders moet verwerken. Bitvavo lijkt per saldo dus de betere keuze voor Binance gebruikers die nu willen overstappen naar een andere crypto exchange.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.