Tips voor een goedkopere financial lease van een bedrijfsauto 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor een goedkopere financial lease van een bedrijfsauto

Tegenwoordig zijn er veel ondernemers die kiezen voor een financial lease om een duur bedrijfsmiddel – zoals een auto – aan te schaffen. Een financial lease biedt meerdere voordelen en is daardoor erg populair. Wil je meer leren over een financial lease, dan moet je snel verder lezen. In dit artikel leggen we uit wat een financial lease is, welke voordelen je er als ondernemer van kan hebben en hoe je een financial lease goedkoop kan houden!

Wat is een financial lease?

De term financial lease klinkt misschien ingewikkeld, maar het is vrij simpel. Je kan dit als een soort huurkoopcontract of zakelijke lening beschouwen. Hierbij schaf je een bedrijfsmiddel – zoals een auto – aan en ben je direct eigenaar van de aankoop, zonder dat je het bedrag in een keer hoeft te betalen. De kosten verspreidt je namelijk over een bepaalde periode – bijvoorbeeld over een paar jaar – en elke maand betaal je een vast bedrag, bestaande uit rente en aflossing.

Wat zijn de voordelen van een financial lease?

Bij een financial lease heb je profijt van de volgende voordelen:

  • Geen hoge aanschafkosten; het belangrijkste voordeel is dat je hierbij geen enorm aanschafbedrag moet betalen, je verspreidt de kosten immers over een grote periode. Elke maand betaal je een bedrag en dat is vaak net wat makkelijker om op tafel te leggen.
  • Fiscale voordelen; een financial lease brengt ook fiscale voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een BTW teruggave, renteaftrek en zakelijk afschrijven.
  • Veel keuze; bij een financial lease heb je een grote keuzehoeveelheid aan producten. Als je bijvoorbeeld een auto zoekt, kan je kiezen tussen allerlei modellen, nieuw en tweedehands, en ook alle automerken, zoals een Mercedes financial lease.
  • Vaste kosten; je hebt elke maand vaste kosten, zo kom je dus niet voor verrassingen te staan. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor de onderhoud, reparatie en eventuele schade. Dus hier moet je wel rekening mee houden.
Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Tips voor een goedkopere financial lease

Bij een financial lease betaal je elke maand een maandtermijn. Dit maandtermijn wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren en hiermee kan je dus invloed uitoefenen op de hoogte van het bedrag. Met de volgende tips kan je financial lease voor een auto goedkoper uitpakken:

  • Soort auto; met de keuze voor de auto kan je de hoogte van het maandtermijn flink beïnvloeden. Het ligt voor de hand, maar met een duur merk ben je een stuk meer kwijt per maand, dan als je kiest voor een wat minder indrukwekkend automerk. Dit betekent dus dat je misschien beter niet voor die mooie rode Ferrari moet kiezen!
  • Occasion; een nieuwe auto klinkt misschien leuk, maar dit is ook wat duurder. Wil je geld besparen op je financial lease, dan kan je beter voor een occasion kiezen. Hoe ouder de auto, des te goedkoper je lease zal zijn.
  • Looptijd; de looptijd heeft ook invloed op de hoogte van het maandtermijn. Je bent maandelijks minder kwijt als je kiest voor een langere looptijd, dus denk hier even goed over na!
  • Aanbetaling; als je een toch nog wat geld over hebt, dan kan je overwegen om een aanbetaling te doen, hiermee verlaag je ook het maandtermijn.
Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Al met al kan een financial lease dus een slimme keuze voor je zijn als je een duur bedrijfsmiddel wilt aanschaffen. Dus neem deze optie zeker mee als je deze overweging moet maken!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.