Singlereis of toch een groepsreis? Wat zijn de verschillen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Singlereis of toch een groepsreis? Wat zijn de verschillen?

Ben je voor je komende vakantie op zoek naar een geschikte reis? Mogelijk weet je al dat je uit meerdere soorten reizen kunt kiezen. Zo kun je voor een singlereis kiezen, voor een groepsreis en voor tal van andere reizen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt uiteraard van je eigen voorkeuren af.

Feit is dat er tussen bijvoorbeeld een singlereis en een groepsreis enige verschillen bestaan. Deze verschillen worden hieronder toegelicht, zodat je voor jezelf snel de juiste reis uit kunt kiezen.

Singlereis

Wil je graag op vakantie gaan, maar wil je dit niet alleen doen? En is er in je directe omgeving niemand met wie je op vakantie kunt/wilt gaan? Dan kun je voor een singlereis kiezen. Dit is niet een reis voor mensen die alleenstaand zijn, maar is een reis voor mensen die op vakantie willen, maar niet alleen op vakantie willen.

Bij een singlereis ga je alleen op vakantie, maar je bent wel met andere mensen. Tijdens zo’n reis ontstaan prachtige vriendschappen en leer je tal van nieuwe mensen kennen. Ondertussen geniet je ook nog van de pracht en praal van het land waar jullie zijn.

Het lastige is de benaming van deze reis. Sommige mensen zien een singlereis namelijk als een reis waarop je de liefde van je leven gaat vinden. Dat is echter niet het geval. Of nou ja; dat is natuurlijk altijd mogelijk, maar dat is niet het doel van een singlereis. Het doel van een singlereis is vooral om in je eentje op vakantie te gaan, maar wel vergezeld te worden door andere mensen. Dit zijn mensen die je op voorhand nog niet kent, maar waar je prachtige avonturen mee kunt/gaat beleven.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Singlereizen worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten aangeboden. Zo kun je heerlijk naar de zon toe, kun je een rondreis maken en kun je van een leuke wintersportvakantie genieten.

Groepsreis

Wil je alleen op vakantie gaan? Dan kun je dus voor een singlereis kiezen. Je kunt echter ook voor een groepsreis kiezen; dit is in de basis vergelijkbaar met een singlereis. Het mooie van groepsreizen is alleen dat je dit ook samen met je partner kunt doen. Of bijvoorbeeld samen met een vriend of familielid kunt doen.

Jullie sluiten je bij een grotere groep aan, waarmee jullie van een heerlijke vakantie genieten. Hoe deze vakantie precies ingevuld wordt, hangt volledig van jullie eigen voorkeuren af. Jullie kunnen voor een actieve outdoor groepsreis kiezen, maar ook voor een relax groepsreis in een warm land.

Tijdens een groepsreis ontmoet je in ieder geval veel andere mensen. Met deze mensen kun je leuk contact maken, kun je mooie avonturen beleven en kun je een hechte band opbouwen. Mogelijk bouw je tijdens een groepsreis zelfs een hechte vriendschap op met één van de andere reizigers.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Feit is dat een groepsreis veel mogelijkheden biedt. Zo kun je je in je eentje aanmelden voor een groepsreis, maar dus ook samen met bijvoorbeeld je partner. Of ben je samen met twee vrienden aan het kijken naar een leuke vakantie? Ook dan behoort een groepsreis tot één van de beste mogelijkheden.

De belangrijkste verschillen tussen een single- en groepsreis

Tussen een single- en groepsreis bestaan dus geen hele grote verschillen. Beide soorten reizen kun je in je eentje boeken. Wil je echter met je partner of een vriend(in) op reis? Dan kies je voor een groepsreis. De benamingen van beide soorten reizen lopen enigszins door elkaar, maar laat je daar niet door van de wijs brengeen. Op zowel een single- als op een groepsreis kun je in ieder geval prachtige avonturen beleven!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.