Kwartje gaat 100.000 keer over de kop op veiling 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kwartje gaat 100.000 keer over de kop op veiling

We kennen allemaal wel de uitdrukking over dat dubbeltje die nooit een kwartje zal worden, maar er is nu een kwartje dat wel degelijk flink in waarde is gestegen. Sterker nog, de voormalig eigenaar is wel even bezig om zijn kwartjes te tellen. Tijdens de Nederlandse Muntenveiling in Weesp ging een kwartje uit 1853 maar liefst 100.000 keer over de kop en leverde een recordbedrag van 25.000 euro op!

Willem III

Het kwartje is meer dan 150 jaar oud en dateert daarmee uit de tijd van Koning Willem III. Het muntje is waarschijnlijk geslagen bij een bezoek van de Koning aan de Munt in Utrecht. Er zijn momenteel slechts enkele exemplaren bekend die net zo gaaf zijn, wat uiteraard voor de prijs meteen een groot verschil maakt. Het muntje toont naast een afbeelding van Willem III ook de initialen van de graveur, I.P.S., wat er op wijst dat J.P. Schouberg dit kwartje destijds heeft geslagen.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Recordopbrengst

Met 25.000 euro is de vooraf verwachte opbrengst ver overtroffen. De richtprijs was immers 7.500 euro, dus wanneer het meer dan driemaal over de kop gaat is dat natuurlijk mooi meegenomen voor de verkoper. Wie ook een dergelijke vondst nastreeft: De verkoper van dit kwartje was al van jongs af aan bezig met het zoeken naar muntjes op een opgespoten terrein. De historie achter de gevonden muntjes had daarbij zijn grootste interesse. En ja, dan kom je wel eens wat moois tegen, maar verder is het natuurlijk nog steeds een kwestie van veel, heel veel, geduld, en een beetje geluk.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.