Gruwelijk drama in budgethotel 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Gruwelijk drama in budgethotel

Perm is een stad die in Nederland niet echt bekend is. Gelegen in het oostelijk deel van Europees Rusland, op de grens van Siberië is het ook letterlijk ‘ver’ van ons bed. Maar in Rusland is deze stad waar een miljoen mensen wonen een goed bereikbare plaats die aan de trans-Siberische spoorlijn ligt. Er zijn veel wetenschappelijke instituten gevestigd en ook een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in het behandelen van kankerpatiënten.

Het gehele jaar komen er ook bezoekers in Perm om hun familieleden te ondersteunen. Het is natuurlijk geen uitje en vaak gaat men op zoek naar een budgethotel om kosten te besparen tijdens het verblijf. In de stad zijn ook veel van dergelijke gelegenheden.

Een hotel zonder ramen

Een van de vele goedkope hotels in Perm is gevestigd in de kelder onder een goedkoop appartementengebouw. Er zijn 9 kleine kamers en langs de muren lopen de leidingen. Ramen zijn er niet, maar wie deert dat als het toch extreem vroeg donker is in dit deel van Rusland. De kamers zijn droog, warm en er staan bedden die redelijk comfortabel zijn, wat verwacht een bezoeker nog meer van een budgethotel? Het is niet koud voor de tijd van het jaar, althans voor deze streek, dicht bij Siberië. Overdag vriest het een paar graden en in de nacht is het ongeveer -15°C.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Het onderzoek moet nog uitwijzen wat de precieze oorzaak is geweest, maar plotseling barst er een hoofdleiding van de cv-installatie.

Het hotel gehuld in stoom

Het is 4 uur in de nacht plaatselijk tijd in Perm als de CV-leiding van het appartementen gebouwd onverwacht barst. Het water is kokendheet als het uit de buis gutst, voorbijgangers zien tot hun grote schrik dat binnen een paar seconden het gehele gebouw in een stoomwolk is gehuld en er heet water de voordeur uitkomt. Ze hebben uiteraard geen idee dat er mensen in de kelder slapen. Het zijn er 11 die nacht, die voor een goedkoop bed hebben gekozen. Er is maar 1 uitgang en gelet op het tijdstip is het nog een klein wonder dat 6 hotelbezoekers weten te ontsnappen. Drie van hen zijn zwaar gewond door het kokende water en moeten meteen naar het ziekenhuis worden afgevoerd. In de kelder sterven 5 mensen waaronder een jong kind. Wat zich in die ruimte heeft afgespeeld tijdens die fatale minuten is iets waar je maar beter niet te lang over kan nadenken.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

De autoriteiten eisen veranderingen

In Rusland gaat het niet veel anders dan in de rest van Europa. Er zijn te weinig hotels in de stad. Om die reden probeert iedereen die ruimte over heeft wat bij te verdienen en keek het gemeentebestuur de andere kant op. Nu overweegt men het aanbieden van hotelruimte in kelders zonder ramen te verbieden.

Jongeren uit West-Europa die op exotische vakantie gaan, nemen het soms ook niet zo nauw als het om de veiligheid van de slaapruimte gaat. Het drama in Perm zou een waarschuwing moeten zijn als jij een budgethotel bezoekt.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.