duif
Saved Read later
Deel dit bericht

Duif met rugzakje probeert drugs een gevangenis in te smokkelen

Duiven worden al eeuwen getraind en gebruikt voor het overbrengen van kleine spullen of geheime boodschappen. Ze kwamen bijvoorbeeld goed van pas in oorlogen, waarin postduiven een belangrijke rol speelden in de communicatie tussen bepaalde partijen. Criminelen zijn ook handig in het trainen van postduiven, daar kwamen ze onlangs achter in een Canadese gevangenis.

Postduif met rugzakje vol harddrugs

Bewakers van een gevangenis in Canada keken vreemd op toen ze een postduif op de binnenplaats van de bajes aantroffen. Het dier had een klein rugtasje om, dat zelfs de kleur van zijn veren had zodat het minder op zou vallen. Toen ze de duif met veel moeite hadden gevangen openden ze het tasje en vonden 30 gram methamfetamine. De ontdekking werd gedeeld op de Canadese publieke omroep.

De Canadese zender CBC (de Canadese publieke omroep) meldt dat de leidinggevende in kwestie, John Randle, van de Pacifische regio van de Union for Canadian Correctional Officers, heeft verklaard dat de bewakers de vogel op de luchtplaats van de gevangenis aantroffen. Ze hebben er een hele tijd over gedaan om het beest in een hoek te drijven en te kunnen vangen, waarna ze de drugs in beslag konden nemen.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

postduif smokkel

Drugssmokkel per lucht

Drugssmokkel door de lucht is een favoriete manier van smokkelen. Je hebt niet te maken met grenzen, toevallige passanten, of andere barrières die roet in het eten kunnen gooien. Sinds de ontwikkeling van drones is deze manier van smokkelen steeds populairder geworden, maar de oude en vertrouwde postduif valt minder op, daarom gebruiken smokkelaars ze nog steeds als ze drugs of andere verboden middelen willen vervoeren.

Duiven worden dus al veel langer gebruikt. In een bericht in The Times staat vermeld dat er smokkelaars zijn die zeer bedreven zijn in het trainen van duiven, die soms tot 1100 kilometer per dag af kunnen leggen, en daarna zonder moeite weer de weg terug naar huis weten te vinden. Duiven werden eeuwen geleden gebruikt om te smokkelen, en zullen (zolang ze niet uitsterven) over eeuwen nog steeds worden gebruikt.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.