De ergste stalkers 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De ergste stalkers

Je hoopt er natuurlijk nooit mee te maken te krijgen…..De stalker, hij of in sommige gevallen zij blijft je berichten sturen. Hij staat op de meest onverwachte momenten voor de deur, volgt je overal en soms breken ze zelfs in in je woning. Vaak is het een oude geliefde of iemand waar je een keer mee op date bent gegaan. In sommige gevallen is het iemand van je werk of school. De stalker is vervelend, soms gevaarlijk en hoewel sommige stalkers ‘mild' zijn hebben wij de ergste ter wereld voor je opgezocht. Deze stalkers zijn totaal ontspoord en komen rechtstreeks uit de hel. Hier is onze lijst met de 7 meest gestoorde stalkers!

Derek Knowles

De Engelse vrachtwagenchauffeur Derek Knowles kreeg een contactverbod van vijf jaar voor het herhaaldelijk trachten om contact op te nemen met zijn ex. Dit na een relatie van ongeveer drie maanden. Hoewel hij geen contact mocht opnemen met zijn ex, stuurde hij tekst berichten aan de radio die vervolgens uitgezonden werden. Soms beschreef hij alsof hij een andere persoon was hoe hij met zijn ex zou trouwen. Hij plaatste haar foto op Facebook en schreef dat hij haar later voor de koffie zou ontmoeten. Uiteindelijk hoorde een kennis van zijn ex de berichten op de radio. Zijn ex stapte naar de politie en die pakte Derek toen op voor stalking.

Brian Hile

In het begin van de jaren 2010 ontmoette Brian een ‘vriendin' online. Ze stuurde foto's en hadden een relatie van twee jaar echter ze zagen elkaar nooit, ook niet op video. Uiteindelijk kwam Hile erachter dat hij al die tijd in gesprek was met een homofile man uit Zuid-Afrika! De foto's die de man gebruikte waren van model Tiffany Watkins en Brian Hile besloot dat gezien Zuid-Afrika best ver weg is hij zijn woede op haar los zou laten. Hij besloot haar en haar vriend te vermoorden. Hij stapte in de auto in Michigan en reed richting San Diego om de moorden te plegen. Familie van hem kwam echter achter het moordplan en schakelde de politie in. De politie arresteerde Hile en in zijn auto zijn naast namen en adressen van potentiële slachtoffers, duckttape, chloroform en messen gevonden.

Lisa Michelle Lambert

De eerste vrouw op onze lijst is Lisa Michelle Lambert. Ze was zo jaloers op haar vriendin Laurie Show omdat ze dacht dat deze een relatie had met haar knipperlicht-relatie vriendje Lawrence Yunkin. Nadat Laurie aangerand was door Lawrence wilde ze niets meer met hem te maken hebben. Intussen was Lisa zwanger van Lawrence maar ze bleef buitengewoon jaloers.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Ze begon Laurie te stalken en constant lastig te vallen. Ze kwam haar bedreigen op haar werk, belde familieleden op en uiteindelijk op 21 december 1991 belde iemand de moeder van Laurie om naar school te komen en het gedrag van Laurie te bespreken. Het was een valstrik zodat Laurie alleen thuis zou zijn. Lisa ging naar het huis van Laurie, stak daar op haar in en sneed haar keel door. Toen de moeder van Laurie thuis kwam nadat bleek dat de school haar niet hoefde te spreken kon de inmiddels uitgebloede Laurie nog net voor ze overleed haar moeder vertellen dat Lisa haar had aangevallen. Lisa kreeg de volgende dag een bezoekje van de politie en ook Tabitha Buck (degene die gebeld had naar de moeder met het verhaal over de school) kreeg een bezoek. Beide kregen een levenslange gevangenisstraf zonder uitzicht op vervroegde vrijlating.

Gary Dellapenta

Slechts weken nadat er een anti-stalkingswet aangenomen was in Californie stalkte Gary Dellapenta: Randy Barber. Hij was 50 jaar oud en Randy was veel jonger dan hem. Ze gingen naar dezelfde kerk maar Randy gaf aan geen interesse te hebben in Gary. Uiteindelijk stalkte hij haar zo erg dat ze de kerk moest vragen Gary niet meer toe te laten. Gary ging vervolgens als Randy erotische sites op om te chatten met de vraag of mannen naar haar huis wilde komen om ‘verkrachtingsfantasieën' uit te leven. Hij gaf deze mannen het adres van Randy. Man na man stond voor de deur om Randy te ‘verkrachten'. Uiteindelijk reageerde de vader van Randy op een van de berichten en zo kon Gary opgepakt worden door de politie.

Richard Jan

Richard Jan is bekend als Engelands meest zieke stalker. Hij kreeg uiteindelijk een levenslange gevangenisstraf maar niet voordat hij 200 slachtoffers had gemaakt. Deze seriestalker stalkte 7 jaar lang vooral medisch personeel die hem onderzochten voor vermeende geestelijke problemen. Richard beschreef zijn daden als WW3, de oorlog die hij uitvoerde tegen mensen die hem voor gek wilde verklaren. Een van zijn slachtoffers sloeg hij neer met een steen om maar een voorbeeld te geven van zijn zieke daden. Het slachtoffer leeft momenteel in een getuigenbeschermingsprogramma na maanden van stalking door Richard. In 2003 viel het doek voor deze stalker toen de politie hem inrekende voor zijn daden.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

John Hinckley jr.

John Hinckley jr. was geobsedeerd door twee dingen: de film ‘Taxi' en actrice Jody Foster. Om indruk op haar te maken kwam hij net als de taxichauffeur in de film op het idee de president te vermoorden. Hinkley begon met het volgen van Foster en briefjes onder haar deur te stoppen. Hij had fantasieën om zelfmoord te plegen voor haar ogen. Uiteindelijk schoot hij zes maal op Ronald Regan. Regan was een keer in de borst geraakt maar niet fataal. Een medewerker van Regan was tijdens het schietincident ook geraakt en kwam er nooit meer bovenop. Zijn dood 30 jaar later kreeg het stempel ‘moord'. Hinckley was volgens de rechters ontoerekeningsvatbaar en in 2016 is hij ontslagen uit het psychiatrisch ziekenhuis waar hij ‘vast' zat na de aanslag.

Jacquelin Ades

We sluiten af met nog een vrouw. Jacquelin Ades, ze ontmoette via Luxy een datingsite voor miljonairs. Na slechts een enkele date stuurde ze hem meer dan 150.000 berichten in een jaar tijd. Ze gaf aan de man te willen vermoorden en opeten, toen de zakenman op vakantie ging brak Jacquelin bij hem in. Samen met haar hond, een fles wijn en een groot mes kon ze in het huis worden aangehouden door de politie. De rechters oordeelde dat ze niet toerekeningsvatbaar was voor haar daden. Dit hing samen met onder andere de claim van Jacquelin dat Walt Disney (die al overleden was voor ze geboren was) haar ontvoerd had. Walt Disney was volgens haar deel van de illuminatie en had een ruimteschip. Toen men haar vroeg wat ze dacht dat de jury als oordeel zou geven stelde ze: ‘onschuldig' en ‘we willen, verplichten je om te trouwen'.

Mocht je zelf het slachtoffer zijn van stalking en weet je niet zo goed wat je eraan moet doen? Kijk dan hier voor hulp.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.