Bullshit! Deze dingen gelooft iedereen maar zijn écht niet waar 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bullshit! Deze dingen gelooft iedereen maar zijn écht niet waar

We weten allemaal dat de grote boze wolf niet bestaat. Net zoals Klaas Vaak, Sinterklaas en nog tal van andere sprookjesfiguren. Maar hoe zit dat eigenlijk met de alledaagse dingen? Nog steeds slikken we heel veel bullshit voor zoete koek. Misschien omdat het verhaaltje zo leuk is, of omdat we ermee opgegroeid zijn. We hebben de 5 meest voorkomende onwaarheden voor je op een rij gezet.

I want to be a part of it, New York, New York

Dat is precies wat het Vrijheidsbeeld ook gedacht moet hebben. Want terwijl heel New York claimt dat de dame één van hen is, is dat feitelijk gezien helemaal niet waar. Liberty staat namelijk op het grondgebied van de Amerikaanse enclave Liberty Island. Close call, dat dan weer wel.

Bullshit! Deze dingen gelooft iedereen maar zijn écht niet waar 15

We stammen niet van de apen af

Charles Darwin heeft zich al meerdere keren omgedraaid in zijn graf bij het horen van deze uitspraak. De mens stamt namelijk helemaal niet van de aap af, en dat heeft de beste man ook nooit beweerd. We hebben wél een overeenkomstige voorouder. Dat is even wat anders dan verwante familie. Kom maar door met die bananenmilkshake…

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Als een rode lap op een stier

Bullshit!Je kunt van de zomer rustig in je rode jurkje het weiland doorkruisen. Ook als er stieren instaan. Deze dieren zijn namelijk zo kleurenblind als wat. Ze kunnen de kleur rood niet onderscheiden dus roept het ook geen agressie op. Waar ze wel lichtelijk van over de kook raken is de manier waarop je jurkje wappert in de wind. Uitdoen dan maar?

Bullshit! Deze dingen gelooft iedereen maar zijn écht niet waar 16

De steek van een hoornaar is dodelijk

De steek van een hoornaar is dodelijk? Nee, zeker niet waar. Mits je niet allergisch bent. Er wordt beweerd dat een steek van een hoornaar een kind kan doden of een paard, als hij zijn angel 7x achtereen gebruikt. De grootste onzin die er bestaat. Hoewel ze qua omvang best indrukwekkend zijn, gedragen ze zich nog niet als killer beest. Pijnlijk? Ja dat zal zeker, maar nét zo giftig als een wespen- of bijensteek.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Adolf Hitler de snelweg heeft uitgevonden

We denken allemaal nog steeds dat Adolf Hitler de snelweg heeft uitgevonden? Niets is minder waar. De man blonk al niet écht uit in zaken die bijdroegen aan een betere maatschappij, dus ook de eer van de snelweg uitvinding schrappen we met liefde van zijn lijstje af. De eerste autoweg werd namelijk in 1932 al in gebruik genomen. Weliswaar in Duitsland, maar zonder inmenging van Der Führer. Die was nog in geen velden of wegen te zien.

Bekijk ook:

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.