eigen webshop
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo bouw je snel en gemakkelijk je eigen webshop

Steeds meer Nederlanders beginnen een eigen webshop. De een verkoopt zelfgemaakte kaarten, de ander kiest voor het doorverkopen van ingekochte producten. Een webshop bouwen is tegenwoordig heel eenvoudig! Kies voor een platform waarop je een webwinkel kunt bouwen of gebruik gratis webwinkelsoftware. Een voorbeeld van deze software is WordPress. Je kent deze software wellicht van de vele online blogs, die men hiermee gemaakt heeft. De combinatie van WordPress met WooCommerce vormt de ideale basis voor een webshop. In dit artikel lees je er meer over!

Domeinnaam en webhosting huren voor je webwinkel

Een webshop bouwen begint met het afnemen van een domeinnaam en webhosting. Er zijn op internet verschillende Nederlandse bedrijven te vinden die deze diensten aanbieden. Je huurt de domeinnaam en webhosting voor een jaar. Na dit jaar wordt het contract automatisch verlengd.De kosten voor een domeinnaam en webhosting zijn in totaal vaak niet meer dan veertig tot vijftig euro per jaar. Naarmate je webshop steeds groter wordt, kunnen de kosten toenemen door het grotere webhostingpakket wat dan nodig is.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Webshop bouwen met WordPress en WooCommerce

De makkelijkste manier om je webshop helemaal zelf te bouwen, is de reeds beschreven combinatie van WordPress en WooCommerce. Vaak kun je WordPress met een druk op de knop installeren op je webhostingpakket. Na de installatie van WordPress kun je in het beheerderspaneel WooCommerce installeren. Dit is een plug-in die gratis gebruikt kan worden. De basis van deze plug-in is voldoende om een simpele webwinkel op te bouwen. Wil je de webshop steeds verder uitbreiden met extra functies? In dat geval kun je voor de betaalde mogelijkheden van WooCommerce kiezen. Naast WooCommerce zijn er verschillende andere plug-ins te installeren binnen WordPress. Het stelt je in staat om de webshop geheel naar eigen wens in te richten.

Vormgeving voor je webshop kopen

Standaard voorziet WordPress je webshop van een vormgeving. Deze vormgeving is echter kaal en bepaald niet uniek! Reden genoeg om je eigen template te (laten) ontwikkelen of te kopen. Er zijn diverse websites waarop een groot aantal lay-outs voor webshops in WooCommerce worden aangeboden. De kosten voor een dergelijke vormgeving liggen doorgaans tussen de vijftig en honderd euro. Je betaalt deze kosten eenmalig, waarna je de lay-out onbeperkt mag blijven gebruiken. Let wel, de licentie geldt vaak voor een enkele webshop. Begin je een tweede webwinkel? In dat geval moet je een extra licentie kopen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.